Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vällingbydagar kul för både amatör och experter

Liten billig ful indiantotem gubbe enligt antikexperten. Foto: Joakim Holmberg

På lördagen kom  ett stort antal förväntansfulla besökare till Vällingby Centrum. Under Vällingbydagarna fick man chans träffa och få sina fina prylar värderade av några antikexperter på torget. Det var fullt med folk över hela Vällingby centrum med aktiviteter för båda yngre och äldre. Det fanns klättervägg, ekologisk marknad,eko mode, tipspromenad, hästridning och får att klappa från 4H, baklucksloppis och uppträdande ungdomskören Divine.

Nassir Al Fakir. Foto: Joakim Holmberg.

Dagens stora scen öppnades av ingen mindre än Nassim Al Fakir som är helgens guide till olika aktiviteter på scenen. Han är ju känd från både tv och shower. Han jobbar på att komma med ett nytt projekt snart.( Hemlis, ingenting klart, men blir nog något roligt för många.)

Foto: Joakim Holmberg.

De tre antikexperterna Peter Pluntky,Jörgen Martinson och Lars-Yngve Johansson värderade besökarnas medhavda prylar på stora torgets scen. Besökarna fick ta kölappar beroende på vad de hade för prylar och vilka specialiteter experterna behärskade. Men de försökte hjälpas åt om den ena inte kunde svara på frågor från besökarna.
Det var en väldig massa prylar som visades upp de flesta var lite mindre, men det fanns även några fina stolar och så klart mycket tavlor.

Foto: Joakim Holmberg.

De hade några extra fina fynd så klart. Peter Plutky såg en fin oanvänd bilmodel leksak som värderades till 7- 8000 kronor.En udda och mycket intressant sak var en deltagares välkomstbok från olympiaden 1936 i Tyskland där diktatorn Hitler besviket såg sina landsmän förlora mot svarta amerikanen Jesse Owens. Boken hade massor av signaturer bland annat från nämnda Jesse Owens. Alla deltagare fick en sån bok och den svenska boxaren som deltog då hade bevarat denna bok, som legat i en låda i säkert 40 år där sonen hittat den.

Foto: Joakim Holmberg.

De flesta verkade vara nöjda med sina värderingar även om en del kanske inte var så mycket värde i pengar. En del saker är fina även om det inte är nån känd konstnär eller så.

Foto: Joakim Holmberg.

Barnen hade kul aktiviteter med får som man fick gå in till och klappa hos 4H-gården. Eller kanske få en lite tur med en av deras ponnyer.