Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vällingbydagarna söndag

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Det var nästan lika mycket folk på söndagens folkfest i Vällingby Centrum trots lite kyligare väder. Det var massa aktiviteter som häromdan med showuppvisning, sång och dans.  Idag hade de till och med tagit dit en cirkusskola. Kända artister som buktalerskan Zillah och Totte och skönsjungande Darin kom till Vällingby idag. Bakluckloppis och ekomarknad och popupbutiker hos modebutikerna i Kfem.

För de barn som ville kunde få åka med en liten häst och vagn från 4H-gården. De hade med sig sina klappvänliga får idag också.

Foto: Joakim Holmberg.

På cirkusskolan kunde barnen få lära sig lite hur det är att gå på lina, jonglera eller kanske åka enhjuling.

Ville man få lite nya kläder utan att behöva betala massa pengar kunde man delta i klädbytardagen som fortsatte på söndagen. Ett smart koncept som kanske skulle kunna användas med andra saker också. Kanske kan byta skivor med varandra eller porslin eller nåt annat som skulle passa?

De hade också en ekologisk marknad där man kunde köpa rena och fina produkter inklusive fairtradesaker.

Inne i Kfem modehuset fanns det flera små popupbutiker som ställde ut lite olika ekoprodukter och fina kläder inklusive lite vintage och återanvändar tanke bakom. Liter retromode och ekomode på en gång.

Bakluckeloppis verkar väldigt populärt, det är ju också chansen för gemene man att göra en lite rensning i gömmerna hemma. Annars måste man ju ha tillstånd för att få sälja på vanliga loppisar, man får betala för att få sin plats. Lite mer företagare som gäller då. Så här fanns säkert många bra klipp att fynda om man hade lite tur att hitta rätt.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Idag hade alla barns favoritapa Totte och buktalerskan Zillah kommit till Vällingby. De har en ganska annorlunda och rolig show, som vanligt är Totte borta och Zillah får hjälp av publiken att hitta honom med en sång. När Totte till slut kommer fram så tar han som vanligt över hela scenen och vill ofta inte riktigt göra som Zillah säger. Efter showen fick barnen träffa dem då de hade skivsignering och sålde lite Tottesaker. Zillah och Totte ska snart till Göteborg för att spela in lite mer Ap-Tv program berättade Zillahs pappa / manager.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Den välkända Engdahls dansskola hade en stor uppvisning på och utanför scenen med lite olika formations dansare. De ska ner till Danmark några av dessa tjejer för EM-tävlingar den 20 oktober. Det handlar om team på 24 stycken i en grupp 12-15år och 16+ i en annan.