Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Unga, kaxiga och snygga med klar agenda

Fiona Fitzpatrick och Rebecca Scheja drömmer om ett liv i rampljuset. Foto: Johan Larsson

Rebecca & Fiona är SVT:s nya realityserie på SVT Play om två unga tjejer som satsar på att slå igenom som musiker och DJ:s.

För Rebecca, 21 år, och Fiona, 24 år, handlar livet om att ha så roligt som möjligt. Vi följer med dem till dj-båsen, champagne lounger och fotograferingar. Vi får även se det ocensurerade vardagslivet med obetalda räkningar, kampen för jämställdhet och bakissöndagarna i deras etta på Söder i Stockholm.

– Vi har valt att följa Rebecca och Fiona för att de lever ett liv som många unga kan känna igen sig i. De har tydliga mål och ett imponerande driv att ta för sig. Rebecca & Fiona är en tv-serie producerad specifikt för webben och jag tror vi kommer få se mer av det i framtiden, säger Clara Mannheimer, projektledare, SVT.

Rebeccas pappa Staffan Scheja är en av Sveriges mest framgångsrika klassiska pianister och Fionas pappa Greg Fitzpatrick var kungen av svensk synt på 1980-talet.

Fiona vann SM-guld i bergsklättring 2005 och Rebecca har medverkat i flera svenska filmer, senast i Ulf Malmros Bröllopsfotografen. Sedan något år tillbaka driver de en välbesökt musik- och livsstilsblogg.

Premiär: SVT Play fredag 7 oktober 2010 kl 20.00