Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Chief (US) kommer hit för att visa vem som bestämmer

Chief Foto: Luger

Historien om Chief är uppdelad på två kuster. Allt började på väskkusten, i Los Angeles, där Evan Koga, Mike Moonves och bröderna Danny och Michael Fujikawa föddes och växte upp. Ganska så snart lämnade de LA för östkusten, New York och universitet. I den stora staden som aldrig sover började de lära känna varandra, skapade mindre seriösa musikprojekt tillsammans samtidigt som de alla försökte sig på egna sologrejer. Till slut presenterade Evan Koga ett gäng fantastiska låtar för de tre andra. Han hade då skrivit dem under namnet Chief och inom kort anslöt sig de andra till projektet.

Chief fortsatte att finslipa Kogas låtar på New Yorks olika livescener för att kunna hitta det melankoliska och eftertänksamma solskenssound man letat efter. I början av 2009 migrerade Chief hem till Änglarnas stad för gott och påbörjade kort därefter inspelningen av det som skulle komma att bli debutalbumet.

Gruppens första fullängdsalbum ”Modern Rituals” släpptes på Domino i mitten av augusti i år. Singeln ”Night & Day” skvallrar om västkustens solksken och charm medan den smittsamma refrängen fastnar på hjärnan och man översköljs av dess romantiska längtan. Hela albumet ger lyssnaren en rejäl dos av naturromantisk folkpop, stämningsfulla harmonier, soldränkta melodier och ett tidlöst låtskrivande för en tid som förändras alldeles för snabbt.

Har du redan förlorat dig i fantastiska band som Fleet Foxes, Midlake, Local Natives och Band of Horses kommer du snabbt att ta Chief till ditt hjärta. Du kommer samtidigt inte vilja missa chansen att se bandet när de kommer besöka Malmö, Stockholm och Oslo i november för att sprida värme i kylan och blåsten.

16 november – Malmö, Debaser Malmö
17 november – Stockholm, Debaser Slussen
18 november – Oslo, Garage

Källa: Luger