Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Andra upplagan av FörfattarMatiné på Antikmässan

Succén från förra året – FörfattarMatiné – återkommer på Antikmässan, 17- 20 februari 2011. Denna gång deltar bland andra Benke Carlsson, Tonie Lewenhaupt och Thomas Anderberg med sina senaste utgåvor.

På Antikmässan har det sedan länge funnits antikvariat med både äldre och ny litteratur. Förra året startade FörfattarMatiné som ett naturligt steg för att lyfta fram litteraturen. Antikmässans FörfattarMatiné erbjuder besökarna både bredd och djup. Olika författare är inbjudna för att berätta

om sina senaste alster på scen. Författarna finns också på plats och signerar sina böcker, som finns till försäljning på mässan. Samordnare av programmet också detta år är Inger Johanson-Thor, antikvariatsbokhandlare och expert i Antikrundan på SVT.

– Vi fick mycket positiva reaktioner förra året, vilket var glädjande. Nu utvidgar vi FörfattarMatinén ytterligare med att bjuda in bland andra Benke Carlsson som skrivit en bok om gatutkonst och Thomas Anderberg med ”Den stora konstsvindeln” säger Inger Johanson-Thor.

De författare som deltar är:

Johan Hakelius, Atlantis – Ladies
Det är något alldeles särskilt med den engelska damen. Något metodiskt envist, självklart behärskat, lätt prilligt. Det här är en bok om några sådana damer. Möt huvudjägarnas drottning Sylvia Brett, nymfomanen Margaret Argyll, poeten Edith Sitwell och många andra.

Kristina Ekero Eriksson, Norstedts – Årstafruns dolda dagböcker
Årstafrun var inte bara samtida med Jane Austen – hon hade en penna som var minst lika vitter och vass. Märta Helena Reenstierna var hennes riktiga namn, en adelsdam som förde dagbok varje dag mellan 1793 och 1839. För första gången används nu hela hennes kvarlämnade dagbok som underlag för en biografi – en lika sagolik som sann historia.

Thomas Anderberg, Atlas – Den stora konstsvindeln
I ”Den stora konstsvindeln” sätts den internationellt uppmärksammade Brilloskandalen in i ett konsthistoriskt och estetiskt sammanhang

Lars Sjöberg och fotograf Ingalill Snitt, Norstedts – Nio hus och en kyrka
Lars Sjöberg är välkänd för sina stora kunskaper om våra historiska byggnader och för sin passionerade vilja att bevara dem. Här presenteras hans nio hus (och en kyrka) som han förvärvat under en period av fyrtio år. Varje hus är kärleksfullt avbildat i vackra fotografier av Ingalill Snitt.

Tonie Lewenhaupt, Atlantis – INTE BARA MODE Samhället som modeskapare

Benke Carlsson, Dokument Press – Street Art Cookbook
En Gör-Det-Själv-bibel om gatukonst av Benke Carlsson & Hop Louie. Efter hundratals böcker med bilder av gatukonst kommer den allra första som avslöjar hur den görs.

Källa: Antikmässan.