Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Boxning: Lindberg tog hem sin andra VM-titel

Maria Lindberg Foto: Viking-pro

I ovisshet om hon överhuvudtaget skulle få boxas eller inte åkte Maria Lindberg till tyska Stadtlohn och boxade överlägset ut Diane Schwachhofet från Belgien.

– Jag har aldrig slagit någon så mycket i hela mitt liv, säger Lindberg.

Matchen gick i över tio ronder och efter tredje ronden såg det ut att bli en kort match men belgiskan stod stadigt under hela matchen. Maria har nu ett matchfacit på 5-0-2. Fem vinster, inga förluster och två oavgjorda. Maria är fortfarande obesegrad som proffs.

Svenska boxningsförbundet försökte in i det sista sätta stopp för Lindbergs VM-match genom att åberopa den skada som Maria ådrog under en amatörmatch för elva år sedan. Det tyska proffsförbundet BDB där Maria har sin prolicens bistod med en extra kontrollant för att Maria skulle kunna boxas som planerat.

– Jag är så otroligt trött på att inte kunna få fokusera på enbart mina matcher utan att det ska dyka upp den här typen av praktiska orosmoment. Det stör så klart uppladdningen, säger Maria.

Under söndagen landade Maria i Sverige med sitt andra VM-bälte och nu är det vila som gäller i några dagar.

– Jag och Bert har en överenskommelse att jag ska vara en bättre boxare varje gång jag kliver upp i ringen. Nu är det bara att börja jobba inför nästa match, avslutar Maria Lindberg.

Källa: Mynewsdesk