Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kulturministern till DreamHack

Fredagen den 26 november besöker Kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth datorfestivalen DreamHack på Elmia i Jönköping. Festivalen firar 10 år i Jönköping och räknar med att slå rekord när det gällerbiljettförsäljning och därmed Guinnessrekordet som världens största LAN.

På DreamHack kommer Kulturministern att bjudas på en guidad tur genom det virtuella och fysiska landskapet, mingla med DreamHacks besökare och även hålla ett kort anförande från stora scenen.

”Det är glädjande att Kulturministern väljer att besöka oss! Festivalen DreamHack är den största arenan i Sverige för den unga nya sporten, e-sport, och en viktig plattform för ung digital kultur. Datorspelen tar
större och viktigare plats, men det är en ung kultur som inte har samma anor och stödstrukturer som tex litteratur, opera och film.” säger Ola Stafhammar på DreamHack.

I Sverige spelar 100 000 ungdomar e-sportspelet Counter-Strike 1.6. Några av de största tävlingarna i världen inom e-sport sker under festivalen och lockar deltagare från ett 40-tal länder och en online tv publik från hela världen. Tillsammans med bla SVT play sänds matcherna live över internet.

Kul fakta om vinterns evenemang:
.. prispotten för DreamHacks e-sportturneringar, DreamHack on Tour, överstiger 600 000 SEK.
.. Underhållningen på tre scener med totalt över 200 timmar av liveproducerad festivalunderhållning.
.. hyllade Slagsmålsklubben och Alice in Videoland spelar första dagen bland många andra artister.

OM DREAMHACK:
DreamHack är världens största datorfestival och innehar det officiella världsrekordet för världens största LAN-party i Guinness Rekordbok. Under 2009 nådde DreamHack över 200 000 unika besökare med sina aktiviteter runt om i världen. DreamHack arrangerar varje år flera festivaler, LAN-kval, mässor och utställningar. Vårsäsongen avslutas med säsongsfinal på DreamHack Summer och höstsäsongen avslutas med DreamHack Winter. De stora festivalerna pågår i fyra dagar och har öppet dygnet runt. Samtliga DreamHacks festivaler är alkohol- och drogfria och till för alla åldrar.

Källa: Mynewsdesk.