Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kristianstadsfinal i Lilla VM i handboll

Inifrån Malmö Arena där finalen ska gå. Foto: Wikimedia

På fredag går finalen i Lilla VM i handboll för barn i Kristianstad Arena. Nära 2 000 elever från årskurserna 2-5 i Kristianstads kommun har deltagit i kvalspelet. I kommunfinalen avgörs vilket lag som går vidare till Skånefinalen i Malmö under stora Handbolls-VM i januari.

Redan på fredag, den 26 november med början kl 9.30,  går det att få VM-känsla i Kristianstad Arena, även om det är nära 50 dagar kvar till Handbolls-VM för herrar 2011.

Handbollsfebern har drabbat Kristianstadseleverna inför det stora VM- evenemanget den 13-30 januari 2011. Skolornas klasshandboll har i år samlat rekordmånga deltagare, när matcherna gäller Lilla VM.

Under hösten har 98 lag i fyra skolområden spelat kvalmatcher, och nu är det dags för final i den nya arenan.

Lilla VM är ett samarrangemang mellan Kristianstads kommuns barn- och utbildningsförvaltningen, Näsby IF och IFK Kristianstad. Mästerskapet spelas enligt spelmetoden Snickers , där där tjej- och killag turas om i matcher om 4×4 minuter.

De vinnande lagen från olika årskurser i Kristianstad går vidare till final i Malmö Arena mot vinnarlagen från övriga delar av Skåne den17 januari 2011.

Prisutdelare i kommunfinalen i Kristianstad är IFK:s målvakt Jesper Larsson. Första prisutdelningen är beräknad att hållas kl 12.30 och den andra 13.45. Jesper Larsson från IFK är prisutdelare.

Källa: Kristianstad kommun