Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Psyka motståndarna och göra dem nervösa brukar vara min vinnartaktik sa Musse

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Fredagens Stjärnstafett på Stockholm Horse show fick en lite oväntad segrare. Kampsportaren Musse Hassewall med sin partner Helena Lundbäck hade kanske inte varit favoriter, men stod till slut som segrare efter en felfri ritt.

Några av förhands favoriterna var duktiga Jenny Petterson och Rolf -Göran Bengtsson eller kanske Malin Baryard och Carolina Gynning. Men de lyckades inte få till det riktigt lika problemfritt som Musse och Helena, speciellt var det vid förarbytet som de missade.

Carolina kom lite för fort in och flög nästan av när de skulle få stopp. Hon åkte  lite ner på rygg  när de skulle byta då Malin tog tag i henne. Blev lite småfniss när publiken reagerade på det dramat. Malin var däremot inte besegrad utan satte nog nytt banrekord när hon försökte ta ikapp Musse och de andras tider. Men det räckte inte riktigt ända fram, även om hon visade vilken klassryttare hon är.

Det blev slutligen följande slutresultat; Musse Hasselwall och Helena Lindbäck med Grande Garibaldi blev stafettens stora vinnare.

Malin Baryard-Johnsson och Carolina Gynning med Millenium Beauty kom stark tvåa.

Fina trea blev Jenny ”Velvet” Pettersson och Rolf-Göran Bengtsson med Bingo.

Douglas Lindelöw och Maria Akraka på Quebec blev fyra.

Sist av stjärnorna blev då Yvonne Åstrand och John Whitaker på Bonito.

Musse Hasselwall kommenterade lite skämtsamt att hans taktik var att göra motståndarna nervösa genom att berätta hur tufft det är i Globen. Helena var glad att det gick vägen utan några skador idag. Det gick lite väl fort på några team kanske. De var såklart mycket glada över denna fina seger!

Publiken var helt klart nöjda med showen av stjärnorna. Det blir ju lite annorlunda och spännande med stafett och är ju alltid kul att se stjärnorna tävla även om det inte är på dödligt allvar.