Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bryan Adams på Grönans Stora Scen

Foto: Livenation.

Gröna Lund går sin största konsertsommar någonsin till mötes. Under kommande säsong kommer ett 50-tal internationella och svenska storheter att uppträda på tivolits scener. Gröna Lund kan nu offentliggöra den första i en lång rad av artister och liveframträdanden; den kanadensiske rockartisten Bryan Adams.

Den 9 juni kl. 20:00 kliver Bryan Adams på Gröna Lunds Stora Scen för sin enda Sverigespelning under året. Bryan Adams debuterade som soloartist 1977 och har sedan dess skördat stora framgångar i Europa med låtar som Summer of 69, Run to You och mer lågmälda ballader som Heaven och (Everything I Do) I Do It for You. Det stora genombrottet kom 1983 med albumet Cuts Like a Knife. Bryan Adams har vid tre tillfällen blivit Oscarsnominerad för sina filmkompositioner och har vunnit flera Grammypriser.

– Bryan Adams är en drömartist för oss, säger Gröna Lunds programchef Kenny Mattsson. Han har flera klassiska och oförglömliga hits och besitter dessutom den unika förmågan att dra publik över generationsgränserna.

Gröna Lunds säsong 2010 innebar ett rekord i antalet konsertbesökare. Nu väljer tivolit att utöka sitt konsertutbud för andra året i rad och spinner därmed vidare på tivolits starka tradition som konsertarrangör.

Källa: LiveNation.