Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Jämför innan du åker taxi på julafton – spara 30 procent

Foto: Wikimedia

Du kan spara upp till 30% på en resa på julafton. Att själv räkna ut priset för en taxiresa på förhand är inte lätt. Prissättningen är uppbyggd på ett sådant sätt att det är svårt att jämföra.

– Prisbilden mellan olika taxibolag varierar kraftigt där syftet är att få ett lågt jämförelsepris (som fastställts av Transportstyrelsen där en resa alltid är 10 Km lång och tar 15minuter). Eftersom väldigt få resor är just 10 Km långa och tar exakt 15 minuter kommer aldrig en kund betala jämförelsepriset, säger Anders Johansson på Comparias.

Vi har därför jämfört tre olika resor på mellan 4 och 23 Km samt en körtid på mellan 13 minuter och 38 minuter i Stockholm för att få realistiska uppgifter som möjligt.

På den kortaste resan kan en resenär som jämför en taxiresa spara 26.97 procent
Det visar att det alltid kan vara värt att jämföra priser. Prisvariationen bland de större bolagen är dock inte speciellt stor vilket kan vara ett resultat av en icke fungerande konkurrens. Att därför jämföra innan kan vara ett sätt att bilda sig en uppfattning om vad taxiresan kommer kosta på förhand samt att upptäcka att det även är prisvariation bland de stora bolagen, även om den är mindre. Comparias jämför Taxi i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Bokningar för nyår tar slut innan julafton?
De stora Taxibolagen i Stockholm får in över 50.000 samtal under nyårsdygnet och det är mer eller mindre omöjligt att komma fram på nyårskvällen. Ett tips kan därför vara att boka taxiresan för nyåret redan nu om planerna är bestämda. Genom att göra det i lugn och ro kan man både spara pengar och garantera att en taxibil står utanför och väntar när det väl är dags att resan.

Källa: Mynewsdesk