Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

The Tourist

Det här var en annorlunda film med Angelina Jolie och Johnny Depp i huvudrollerna. The Tourist handlar om en turist (Depp) som träffar på den flirtiga och väldigt eleganta kvinnan (Angelina) på tåget. Efter att de fått kontakt följs de åt ett tag. Sen blir det en så kallad katt på råtta lek där han finner sig jagad av både polis och skurkar.

Normalt skulle det varit spännsnde men av nån anledning så blir det inte det. Kanske beror på den simpla storyn men även på omgivningen. Det är mycket vackert med Venedigs kanaler , men de kan samtidigt göra att tempot sjunker lite väl mycket.
Det är inte så spännande här att se båtar jaga varandra som en klassisk biljakt. Nånting saknas som ska höja handlingen från simpel till toppnivåer.

Filmen går liksom i etapper, där man ibland inte riktigt vet vad som ska ske , ok. Men när det händer nåt så är det lite trista actionscener . Filmen känns kanske lite kortaste laget, men storyen räcker inte så långt heller.

Kanske vi tycker oss se saker hos skådespelarna som vi inte skulle göra med mindre kända namn.Man kan lätt börja tänka på vissa av Depps gamla brillianta roller och Jolies lite mer tuffare roller. Angelina brukar ju vara lite kaxigare och inte så glamourös och .elegant som här. Hon är ju normalt vacker, men på ett coolare sätt, vi saknar kanske den där glimten i ögat.
Hon är kanske lite för tam här.

Vet inte riktigt hur men de lyckades få tre golden globe nomineringar, för bästa film, för manlig och kvinnlig skådespelare. De är inte dåliga, Johnny Depp är väl ganska ok, men vi kräver nog lite mer av dem än denna story ger.
Filmen når knappt upp till 3 av 5 poäng.