Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fler premiärer på Dramaten i vår – nu släpps biljetterna

Foto: Daniel Ekholm
Foto: Daniel Ekholm

Biljetter för spelperioden april-juni.

Premiärerna är Romeo & Julia, Brev från Eric Ericson, gästspelet Doktor Glas och nypremiären av Scener ur ett äktenskap.

Samtidigt fortsätter vi försäljningen av vårens övriga föreställningar av En egen ö, I lusthuset, Idlaflickorna, John och svamparna, Vargtimmen och Under hallonbusken.

ROMEO & JULIA
av William Shakespeare

Världens mest berömda kärlekshistoria är tillbaka på Dramatens stora scen. När den hyllade Shakespeare-tolkaren John Caird nu regisserar Romeo & Julia söker han pjäsens rötter med en ung ensemble och en publik som, liksom under Shakespeares egen tid, omringar spelplatsen.

I rollerna som Romeo och Julia ser vi Christoffer Svensson och Sofia Pekkari, som spelat mot varandra som kärlekspar i flera av John Cairds tidigare uppsättningar på Dramaten.

John Caird har tidigare bland annat regisserat Shakespeares En midsommarnattsdröm, en av Dramatens största succéer genom tiderna.

I rollerna Sofia Pekkari, Christoffer Svensson, Zardasht Rad, Niklas Engdahl, Pierre Wilkner, Rikard Svensson, Davood Tafvizian, Daniel Nyström, Jonas Bergström, Elin Klinga, Erik Ehn, Per Mattsson, Kicki Bramberg, Mattias Silvell, Martin Eliasson, Magnus Ehrner m fl.
Premiär 2 april, Stora scenen

DOKTOR GLAS
av Hjalmar Söderberg

Krister Henriksson gör rollen som Doktor Glas i Hjalmar Söderbergs mästerverk.

Doktor Glas förälskar sig i en av sina patienter, prästfrun Helga. Hon är olyckligt gift med den motbjudande pastorn Gregorius, och ber Glas att hjälpa henne. Till slut ser han bara en lösning. Men har man rätt att döda en människa för att rädda en annan?

Doktor Glas hade premiär på Vasateatern hösten 2006 där den spelade för utsålda hus, innan den turnerade runt Sverige med Riksteatern.

Bearbetning av Allan Edwall
I rollen Krister Henriksson

Dramatenpremiär 16 april 2011, Stora scenen.

BREV FRÅN ERIC ERICSON
av Eric Ericson

Eric Ericsons bok Brev till samhället blev snabbt något av en modern humorklassiker. Hans absurda brev till myndigheter och företag, som ofta svarade skrattretande korrekt, har sålt i över 100 000 exemplar. I boken Brev till Clara och Tyra, som ligger till grund för denna föreställning, har två av hans vänner sammanställt några av de hundratals brev, pingisracketar och tallrikar han skickat till dem genom åren. Personliga, roliga och galna försändelser, med den röda tråden att de baseras på Eric Ericsons alldeles egna samhällsanalys.

Med ett direkt tilltal och tre inkarnationer av Eric Ericson på scenen skapar Ellen Lamm en föreställning där breven tar gestalt och vårt samhälles strukturer synas i sömmarna.

”Du är bjuden på maskerad hos dig själv. Du är den enda som är bjuden och kommer att delta. Maskeraden är obligatorisk. Vägrar du delta så innebär det att du ställer dig utanför gruppen.”

Medverkande: Thérèse Brunnander, Filip Alexanderson, Sanna Sundqvist

Skriven av Eric Ericson
Regi och dramatisering Ellen Lamm
Urpremiär 15 april, Unga Dramaten/Elverket

SCENER UR ETT ÄKTENSKAP
av Ingmar Bergman

Succéföreställningen tillbaka på Dramaten!

Johan och Marianne har varit gifta i 10 år och framstår som det perfekta paret. Allt är dock inte som det verkar.  Scener ur ett äktenskap visades första gången som tv-serie från 1973, men Ingmar Bergman skrev om den för scenen, med premiär i München 1981.

I rollerna Livia Millhagen, Jonas Karlsson, Kristina Törnqvist

Regi Stefan Larsson
Nypremiär 13 maj, Stora scenen

Källa: Dramaten