Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

The Aggrolites till Sverige i mars!

Foto: LiveNation.

I mars kommer ett av de främsta banden inom dirty reggae, amerikanska The Aggrolites, till Sverige för tre spelningar. Femmannabandet spelar den 24 mars på Kulturbolaget i Malmö, den 26 mars på Sticky Fingers Göteborg och den 27 mars på Debaser Slussen i Stockholm. Biljetterna släpps den 18 januari.

De fem Los Angeles-sönerna har sedan starten 2002 skapat sig ett namn som ett intensivt liveband som svettas blod och får publiken i tårar. Sin version av rå reggae, soul och funk har slagit an en sträng hos både kritiker och fans som fått namnet ”dirty reggae”. Med bolagskamrater som The Dropkick Murphys och Rancid går de i goda vänners lag och har med sina två senaste album gjort sig ett stort namn på punk- och reggae-scenen.

”Dirty Reggae” är även namnet på bandets första skiva som kom 2003. En självbetitlad uppföljare släpptes I USA år 2006 och Europa förra året. Den senaste skivan, betitlad ”Reggae Hit L.A” pekar mot just det unika med bandet: deras ursprung i änglarnas stad, deras rötter och den kärlek de känner inför sin hemstad och dess levande reggaescen.

På scen har The Aggrolites med sin musik satt toner till ordet ”party” och atmosfären och sinnelaget på deras spelningar är av grymmaste ”feel good”-karaktär. Den fullblodiga dansen är bara ett litet steg iväg och det är den attityden de tar med sig när vi kommer se dem i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Konsertinfo
24.3 Malmö, KB
26.3 Göteborg, Sticky Fingers
27.3 Stockholm, Debaser Slussen

Källa: LiveNation.