Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Morron Zoo i Åre igen med sin RiksFMvecka

På torsdagen var det återigen dags för MorronZoo gänget från RixFm att förnöja Årefjällen med sin frukostshow. De startade redan på onsdagen och kör till fredagen. På lördag kommer det att bli en utomhuskonsert a la afterski som vanligt på Åre Torg med massor av populära artister. Tex kommer Danny , Lisa Miskovsky, E-type och nyaste idolvinnaren Jay Smith.

Det var en trevlig morgonshow om inte helt fullt med frukostgäster på hotellet ännu, de börjar komma närmare helgen. Nästa vecka börjar sportlov för västra Götaland så det finns allt fler potentiella gäster redan nu till helgen därifrån. Det märktes i vissa skidbackar, där igår var nästan ensamt i vissa av de fina backarna.

Även Zoogänget var ute på äventyr igår då Åre bjöd på ett strålande väder med underbar pudersnö att åka i. Fast Sofia hon gjorde ett lite annorlunda uppdrag, nämligen Zipline där man hänger under en vajer och åker som en mänsklig linbana längs med fjället. Hon kommenterade det efteråt att det var bland det roligaste hon gjort, lite läskigt först, men så fantastiskt kul. Om man vill göra nåt annorlunda i fjället så rekommenderade hon detta verkligen! Det har till och med blivit lite som en upplevelsegrej för mamma,dotter och mormor eller andra grupper. Den äldsta hittills som åkt var hela 84år gammal.

Under morgonshowen letar de igenom efter alla lustiga och konstiga nyheter de kan hitta. De hade problem  med att få de större tidningarna levererade till showen. De fick bolla lite mellan varann vilka nyheter de skulle ta fasta på under sändning.Till exempel lyckades de hitta en artikel där Martin Timells mörka sida kommit fram lite grann. Han hade setts vanka ilsket på gatan mitt i centrala Stockholm och svurit högt.

Varför då undrade en av dem ? Jo det visade sig att någon hade repat hans personbil. – Såklart ,han får bli arg för det, men han vart tydligen mycket arg… En underlig sak var att bilen tydligen enligt  artikeln var oförsäkrad! Det var ju något otroligt tyckte några. Den ytterst vältartade Martin hade tydligen inte betalt skatten.  Det blev några vitsar om detta och eventuella andra som skulle kunna bete sig illa.

En av Morronzoos fasta punkter är deras hissa och dissa lista. Sofia dissade pratknappen då hon märkt att hon hade en tendens att alltid börja prata bara av artighet, även i situationer då hon ska relaxa till exempel när får massage. Kom att tänka på det härom dan när hon skulle bara slappna av och istället började prata med massören, sen fortsatte det hela den där timmen som hon egentligen skulle vilat. Varför är det så lätt att starta prat och svårt att avsluta det?

Dagens artist som besökte studion på hotellrestaurangen var ingen mindre än Salem al Fakir. Han hade spelat konsert på kvällen före. Konstigt nog var han inte så trött ändå sa han. De frågade om melodifestivalen och han hade inte någon koll på årets omgång.

När jag frågade vad Salem gjort mer i Åre, sa till mig att de hade kört lite gocart och skulle nu kanske ut och åka lite skoter. MorronZoogänget skulle hitta på nåt kul, Ola Lustig skulle försöka göra världens största ”Följa john”.