Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nu tar Måns Zelmerlöw över Allsången på skansen

Måns Zelmerlöw. Foto: Joakim Holmberg.

Artisten och sångaren Måns Zelmerlöw tar över som programledare på ett av våra mest populära TV-program, Allsång på skansen. Det avslöjades på en presskonferens på SVTs TV-huset i Stockholm igår eftermiddag. Anders Lundin lämnade över stafettpinnen som han kallade det till Måns med varm hand. När beslutet var taget så kändes det rätt för Anders att lämna allsången nu. Han har några nya utmaningar på gång som nu kan realiseras.

Måns Zelmerlöw som främst kanske förknippas som sångartist har även varit programledare på flera andra stora program, bland annat melodifestivalen och sommarkrysset kommer i sommar ta över Allsång på skansen. Anders Lundin presenterade honom på en presskonferens på Svts tvhus på onsdagen efter att tackat för alla sina år , hela 7 och ett halvt blev det på Allsången. Han kände att det var dags nu att göra slag i saken och när han även fått några nya projekt godkända av tv-ledningen så valde han att avsluta detta just nu. Han kommer minnas framför allt stämningen och alla dessa varma människor i publiken som han mött under åren. Nu får han möjlighet att genomföra vissa andra saker som legat och väntat på rätt tillfälle. Han hoppas kunna själv besöka skansen en tisdagkväll i sommar som alla andra glada människor.

När vi talade med Måns i en kort intervju så är han på ett strålande humör efter att blivit presenterad som ny programledare för Allsången på Skansen av Anders Lundin.
-Jag är såklart väldigt glad ,men ändå väldigt pirrig såklart, det är ju en stor utmaning att ta över detta jätte populära program.Men han vill inte jämföra det med de tidigare programledarnas långa erfarenhet. Efter att ha tänkt över detta mycket mycket noga så kände jag att det är perfekt för mig. -Jag har alltid gillat allsången och kommer såklart att försöka att fortsätta med förnyelsen och moderniseringen av programmet som Lasse Berghagen och Anders Lundin påbörjade. Måns har inte tänkt att det ska bli några större förändringar. Det är ju väldigt nytt för mig , det blev ju klart bara för några dagar sedan, och jag kommer bara att gå in och köra min grej och hoppas kunna hålla samma klass som de före mig. Detta och allt annat runt omkring ska vi nu planera och diskutera om på olika möten framöver här på Svt .

Det är med stor glädje Måns tar på sig den här rollen som programledare och ser verkligen fram mot det. Och det passar ju bra med att hans show tar sommarledigt i april så då kan han lätt fokusera på allsången under sommaren. Även flickvännen Marie Serneholt stöttade honom i beslutet att ta jobbet som kanske är ett av de tuffaste och mest kritiserade efter melodifestivalen.

Anders Lundin var lite lättad faktiskt när det blev klart och slippa hålla det hemligt. Nu ser han framåt sina nya projekt som han nu ska genomföra. Förutom musikspelningar i sommar ,kommer han att genomföra en dröm han haft länge. I april åker han till Mongoliet för att försöka följa snöleoparder med en fotograf från svt. Han har en tanke med detta projekt som kommer avslöjas senare.