Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Disney/Pixars TOY STORY 3 belönades med två Oscarstatyetter!

Foto: Wikimedia

 

 

Filmen fick pris för
•Bästa animerade film – regissör Lee Unkrich
•Bästa låt ”We Belong Together” – text och music av Randy Newman

Uttalande av Lee Unkrich:

”Det har varit en helt otrolig resa för mig, Darla Andersson och alla andra som har jobbat så hårt med Toy Story 3. Å hela min ensembles vägnar, likväl som våra vänner på Disney, vill jag rikta ett stort tack till Oscarsjuryn för att tilldela oss denna stora ära. Det har varit ett fantastiskt år för animerad film, vilket gör att detta tillkännagivande känns ännu mer speciellt. Jag delar denna utmärkelse med så många begåvade människor, men speciellt John Lasseter och Ed Catmull, vilka litade på mitt befäl, och inspirerade mig att sikta högt.”

I sommar kommer Disney/Pixars nästa stora film, Bilar 2, att gå upp på biograferna. Även den är skriven av John Lasseter.

I Bilar 2 är hela världen en racerbana när racingens superstjärna Blixten McQueen sladdar tillbaka in i äventyret, givetvis med sin bäste vän Bärgarn i släptåg. I den här nya och högoktaniga fortsättningen av Bilar är det dags att ta sig an världens snabbaste och skickligaste konkurrenter. Bärgarn och Blixten McQueen kommer att behöva sina pass när de nu ger sig in i en värld fylld av intriger, spänning och blixtsnabba komiska äventyr jorden runt.