Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fler unga besöker Dramaten

Foto: Wikimedia

2010 var ett framgångsrikt år för Dramaten, och särskilt glädjande var att fler barn och ungdomar besökte teatern. Antalet sålda biljetter med barn- och ungdomsrabatt 2010 var 61 517, jämfört med 37 498 året innan.

– Det är oerhört roligt att så många unga människor visar ett intresse för teater. Vi är väldigt glada för alla dessa besökare och gör allt vi kan för att det vi spelar ska vara så bra att de vill komma tillbaka, säger Agneta Ehrensvärd, konstnärlig ledare på Unga Dramaten.

Unga Dramaten flyttade 2009 till större lokaler på Elverket, som ett led i teaterns satsning på teater för barn, ungdomar och unga vuxna. Under fjolåret spelades även barnteater på Stora scenen i Den lilla sjöjungfrun. Dramaten försöker även underlätta för unga att besöka den  övriga repertoaren genom rabatterade priser: Alla under 26 år går in för 100 kr.

Under fjolåret ökade också det totala antalet besökare. År 2010 kom 291 434 personer till Dramaten, jämfört med 251 661 personer året innan.

Siffrorna är tagna från Dramatens Resultatredovisning för verksamhetsåret 2010, som du hittar på vår webbplats. Där finns även intressant läsning om bland annat könsfördelningen i vissa konstnärliga yrken, procentuell publikbeläggning på repertoaren och viss statistik över vilka det är som besöker Dramaten.

Källa: Dramaten