Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Pitacassi lägger ner verksamheten i Sverige

Foto: Wikimedia

Konsumentverket och Konsument Europa har tidigare varnat för företaget Pitacassis tester på Internet. Många konsumenter har fått fakturor på tjänster de anser att de inte har beställt. Nu uppger företaget att man har lagt ner verksamheten i Sverige.

Pitacassi har meddelat till Konsumentverket man har lagt ner verksamheten i Sverige. Företaget skriver också i ett brev att man inte kommer att skicka ut fler fakturor eller påminnelser och att man inte heller kommer att använda sig av inkassobolag för att kräva in skulder.

Om du har fått en faktura eller ett inkassokrav

Om du trots företagets nya uppgifter har fått en faktura, en påminnelse eller ett inkassokrav så finns det goda råd för dig att följa. Du behöver aldrig betala för en tjänst som du inte har beställt. Om du har fått en faktura som gäller en Internettjänst du inte har beställt ska du bestrida fakturan. Det innebär att du skriver till företaget och berättar att du anser att fakturan är felaktig. Företaget måste kunna bevisa att du är skyldig att betala.

För mer information om Pitacassi och vad du kan göra som konsument kan du läsa i den tidigare artikeln ”Konsumentverket varnar för Pitacassis tester på Internet” som du hittar via länken till höger på den här sidan. I artikeln finns även en brevmall som du kan använda för att bestrida en faktura.

Källa: Konsumentverket