Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tre konserter med Chicago i sommar

 

Robert Lamm i gruppen Chicago Foto: Wikimedia

I sommar kommer legendarena Chicago till Sverige för tre konserter, den 22 juni på Malmö Konserthus, den 25 juni på Pite Havsbad i Piteå och den 29 juni avslutar de på Eriksbergshallen i Göteborg. Biljetterna släpps den 18 mars.

Chicagos succéhistoria sträcker sig långt bak till slutet av sextiotalet när de släppte sitt debutalbum ”The Chicago Transit Authority” som omedelbart dundrade in på listorna där det stannade i över 170 veckor! Men det var med sitt andra album ”Chicago” som de slog igenom på allvar. Med hits som ”Make Me Smile”, ”Colour My World” och ”25 or 6 to 4” växte deras publik och begynnelsen till deras storhet påbörjades.

1976 kom låten som definitivt skulle sätta Chicago på kartan; ”If You Leave Me Now”, som sjöngs av Peter Cetera, gick rakt in på första platsen och gav dem också två Grammys. Under de fyra årtionden som bandet varit aktivt har de sålt över 122 miljoner skivor, varav 22 av deras album sålt guld, 18 platina och 8 multi-platina. Över 21 låtar har klättrat in på Billboardlistan och det enda band som gjort det fler gånger är Beach Boys.

Chicago är ett av musikhistoriens mest långlivade och älskade band och fortsätter än idag att turnera världen över inför fulla hus. Senast de besökte Sverige var i juli 2008 då de spelade på ett utsålt Cirkus. Till Sverige återvänder de i juni då de besöker Malmö, Piteå och Göteborg för tre exklusiva konserter.

Konsertinfo
22.6 Malmö, Konserthuset
25.6 Piteå, Pite Havsbad
29.6 Göteborg, Eriksbergshallen

Källa: Live Nation