Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Årets stora familjefest Medborgardagen i Södertälje

Det myllrade av tusentals besökare i Södertälje stadshus som firade sin Medborgardag på lördagen . Det var tredje gången de hade annordnat aktiviteter för och med Södertäljebor. Nu var det ännu större än förra året, till och med lite för mycket så de fick begränsa antalet besökare i stadshuset.Nu hade de hittat på så mycket populära saker, uppträdanden och aktiviteter att de blev lite överväldigade av folks intresse. Det var musik, dans, teater,clowner och kulturevenemang i massor.

De hade inte räknat med att det skulle komma riktigt så mycket folk på årets Medborgardag i Södertälje stadshus. Det var över 2000 personer på plats så de var tvungna att slussa in folk vartefter för säkerhets skull. Nu var det ingen större fara då både polis och räddningsverket också var på plats med lite egna utställningar och presentationer.
Det var deltagare från alla möjliga föreningar, organisationer och verksamheter i från hela Södertälje  som var på plats.

Det visades uppträdanden med musik, sång och dans eller  prova på aktiviteter från olika idrottsklubbar, musikskolan, ABF, olika hobbyförreningar som fotoklubb , och utställningar. De minsta hade sagostunder, ponnyrundor,ansiktsmålning och till och med sagofigurer att träffa. För de lite större fanns det många idrotter att prova på och japansk paketinslagning. Om de vuxna ville besöka några seminarier så kunde de tryggt lämna ungarna till barnpassning en kort stund hos vältränad personal.

Det var bland annat ett seminarie med en proffsfotograf som var mycket intressant. Foto är verkligen populärt och  Telge fotoklubb fanns på plats för de som var intresserade. De hade även föredrag i Feng shui, LCHF diet, Mindfulness och Lyckliga Hundar.

Det var ett digert program som arrangörerna skapat. Deltog gjorde också räddningsverket som hade brandbil,ambulans på plats för alla nyfikna. Även polisen och militären fanns där och visade upp sig. De hade till och med en polis med hund som gjorde en liten uppvisning.

För kulturintresserade fanns det  till exempel konstvisningar och teater för både stora och små. Körer från bland annat Rosenborgskolan fanns på plats. Även Södertäljeoperan var där och demonstrerade sina fina röster med klassisk sång.

På kvällen så skulle det även bli mer aktiviteter för ungdomarna med massor av musik och ungt skapande i fokus. De hade prova på aktiviteter i replokal och workshops i tex ragga dans och smyckesverkstad. Dessutom skulle de ha en öppen scen för unga musiker från Södertälje och avsluta  med spelning med Karlsson och Winnberg.