Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ström åter i P2 – i år med radiobar på Söder

Ström i P2. Håkan Lidbo, Andreas Tilliander, Hanna Kihlander, Mats Almegård. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Med spännande musikprojekt, remixtävlingar och ett unikt tilltal har Ström i P2 lyckats fånga uppmärksamheten hos en bred publik. Nu är det dags igen och i tolv nya program ger Ström lyssnarna den bästa musiken och de tyngsta namnen inom elektronika. Nytt för i år är att samtidigt som Ström sänds i radion på onsdagskvällarna tar Ström Radiobar plats på Snotty på Söder i Stockholm. Det går att lyssna på radioprogrammet i baren, där också kvällens programgäster spelar musik – en ny dimension av radiolyssnade.

Med start onsdag den 23 mars sänder Ström i P2 en ny serie om tolv avsnitt med den bästa elektroniska musiken, i Sveriges enda radioprogram om elektronika. Lyssnarna kommer bland annat få höra hur man gör musik baserad på inspelningar av vindar och luft, hur man syr en egen synth, hur elektronikamusiker tolkar det eviga ämnet döden, och mycket mer. I det första programmet möter Ström den otroligt ljusskygge elektrolegenden Gerald Donald (Dopplereffekt, Drexciya, Heinrich Mueller, Der Zyklus etc.) Han har sällan fångats på bild och har bara låtit sig intervjuas två gånger tidigare, aldrig av svenska media.

Förutom varje veckas tema inbjuds återigen lyssnarna att remixa Ströms signatur. För sjätte året i rad får också en rad intressanta producenter i uppgift att skapa unik musik, denna gång i en musikalisk variant av ”viskleken”.

Sändningstider
Ström i P2 sänds i tolv avsnitt under våren på onsdagskvällar mellan 21.30-22.30, med repris torsdagar 12.00-13.00. Det går givetvis också att lyssna på webben.

Radiobaren
Samtidigt som att Ström sänds i radion på onsdagskvällarna tar Ström Radiobar plats på Snotty på Söder i Stockholm. Det går att lyssna på radioprogrammet i baren, där också kvällens programgäster spelar musik. Till varje radiobar dyker det upp nya inbjudna liveartister, DJ:s och VJ:s. På premiären den 23 mars är det strömredaktionen själva som spelar sina Gerald Donald-favoriter, den ljusskygge elektrolegenden som också är veckans gäst i programmet, tillsammans med gäst-Dj:n Daniel Araya (Norbergfestivalen). Adress: Ström Radiobar, Snotty, Skånegatan 90 i Stockholm, kl. 21.00-01.00.

Om Ström i P2
Ström görs av elektronikaartisterna Andreas Tilliander och Håkan Lidbo, journalisten Mats Almegård och DJ:n Hanna Kihlander. År 2010 nominerades Ström i P2 i kategorin bästa musikprogram för det ansedda radiopriset Prix Italia.

Källa: Sveriges Radio.