Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

The Jolly Boys är Special Guests till Sade

Foto: Live Nation

I vår gästar Sade Ericsson Globe och med sig till Stockholm har hon det legendariska bandet The Jolly Boys. Har man hållit på i snart sextio år, fått sitt bandnamn av Errol Flynn och influerat generationer och åter av generationer av musiker är chansen stor att man lystrar till namnet The Jolly Boys. 

Sedan starten på femtiotalet då de växte fram ur en grupp kallad The Navy Island Swamp Boys har de spelat menton, en genre som kan kallas jamaicansk folkmusik, som influerat allt från ska till reggae och dancehall. På olika klubbar i staden Port Antonio, där just Errol Flynn bodde ett tag, gjorde sig The Jolly Boys sig ett stort namn. Under sextiotalet spelade de på flera av de största hotellen och på glamorösa partyn runtom Jamaica där de rönte stor succé.

The Jolly Boys fortsatte under hela sjuttio-, åttio- och nittiotalen att spela i Port Antonio men runtom i världen. 1997 släpptes en hyllad spelning i Japan, ”Live In Tokyo”, där man förstår hur välsmorda The Jolly Boys är live och hur de lämnar få oberörda.

The Jolly Boys har även agerat studioband för världskända artister som No Doubt, Gorillaz, Drake och Amy Winehouse.

I år kommer The Jolly Boys att slå följe med Sade för ett antal datum på hennes kommande världsturné.

Källa: Live Nation