Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

The Black Swan i beige relationskomedi

Natalie Portman intervjuad vid premiären av "No Strings Attached" Foto: Wikimedia

Oscarsvinnande Natalie Portman i ny relationskomedi som inte har någonting nytt att komma med.

Idag fredag har relationskomedin ”No strings attached” premiär. I huvudrollerna ser vi Natalie Portman och Ashton Kutcher. Natalie Portman är just nu även aktuell för huvudrollen i filmen ”Black Swan” som hon nyligen vann en Oscar för. Men medan ”Black Swan” är ett mörkt konfliktfyllt drama så är det här motsatsen. I ”No strings attached” hålls alla konflikter på ett absolut minimum. Situationer som skulle kunnat leda till mer konfliktfyllda scener ser man till att lösa snabbt med minsta möjliga friktion. Det är mer drama i en ordinär Disney-film.

Filmen handlar om två singlar, Emma och Adam. Adam är en manusförfattare in spe som lever i skuggan av sin berömda pappa som har en framgångsrik TV-show, som till och med tar över sonens unga flickvän. Emma jobbar som sjuksköterska på ett akutsjukhus och går verkligen upp i sitt jobb. Efter en misslyckad dejt så flyr hon till jobbet. För att slippa behöva ödsla tid på att gå ut och jaga killar för att få sig ett nyp då och då så föreslår hon Adam att de ska ingå en sexpakt, No strings attached, inga bindande krav. De ska bara träffas för att ha sex och ska absolut inte bli kära i varandra eller prata om att vara kära. Gissa hur det slutar? Allting går enligt mall 1A.

För Natalie Portman var det väl en lättnad att efter den krävande ”Black Swan” göra en sådan här fullständigt kravlös film. Den kräver ingenting av vare sig skådespelarna eller publiken. Det var betald semester för henne, välbetald förmodligen. Ashton Kutcher har tidigare varit med i filmer som ”A lot like love”, ”Fullt hus” och ”What happens in Vegas” så man får inte vänta sig för mycket av honom. Till skillnad från Natalie Portman så lär han aldrig vinna en Oscar.

Är den då fullständigt kass den här filmen? Inte fullständigt. Den passar säkert bra på första dejten för att komma i stämning, och man i alla fall är mer intresserad utav sällskapet än av filmen. Eller ett tjejgäng som vill gå ut och dricka och garva. Men om man vill ha en riktig bio-upplevelse så ska man nog välja en annan film. Betyg : 1