Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bredband lika viktigt som väg- och elnät

Foto: Wikimedia

Två bredbandsstudier har idag överlämnats till näringsdepartementet och it- och regionminister Anna-Karin Hatt. Rapporterna fokuserar på nyttan med bredband respektive vilka offentliga insatser som har gjorts för att öka användningen av bredbandstjänster.

Studierna visar att bredband är en lika viktig del av infrastrukturen för företag och boende i hela Sverige som väg- och elnät. De visar även på behovet av bredbandsstrategier på lokal och regional nivå, vikten av att satsningar för ökad användning av bredband är riktade och koordinerade samt att resultaten följs upp.

De två rapporterna, Nytta med bredband respektive Insatser för ökad användning av bredband och internet, ingår i det pågående arbetet med att utforma den nationella it strategin En Digital agenda för Sverige som kommer att presenteras under hösten. Rapporterna finns som bilagor för nedladdning. (Se högermarginalen).

– Sverige ska bli världens mest framgångsrika digitala samhälle. Ska vi lyckas krävs det att kommuner, myndigheter och företag sluter upp bakom högt ställda gemensamma målsättningar. Därför är det glädjande att så många aktörer bidragit till att möjliggöra dessa två studier. Jag vill passa på att tacka samtliga för deras arbete och engagemang, säger it- och regionminister Anna-Karin Hatt.

Källa: Regeringskansliet