Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Första Roller Derby-matchen i Stockholm

Foto: Wikimedia

Lördagen den 21 maj möts Stockholm Roller Derby och Hamburg Harbor Girls. Det är den första Roller Derby-matchen i Stockholm och publiken kan förvänta sig en spännande match med full fart, hårda smällar och massor av attityd!

– Vi har höga förväntningar på matchen! Dels ska vi ta revansch på Hamburg som vi förlorade mot när vi var där i höstas, och dels ska vi visa Stockholm vilken häftig sport Roller Derby är! Det kommer bli spektakulära tacklingar!

Det säger Jenny ”HussInsane” Kjellbom, lagkapten för Stockholm Roller Derby. Sporten är en fullkontaktsport på rullskridskor och den utövas främst av kvinnor. Två lag tävlar på en oval inomhusbana och poäng delas ut varje gång en spelare kör om en medlem ur motståndarlaget. Jenny Kjellbom övertalades av en kompis att prova och hon fastnade för sporten redan på första träningen.

– Det finns inget som går upp mot energin i Roller Derby, säger hon.

Sporten kom till Sverige 2008 och har sedan dess vuxit explosionsartat. Nattis ”Bess Irv Cold” Mörkenstam var med och grundade Stockholm Roller Derby och hon berättar om hur det var i början.

– Till att börja med så var det svårt att hittta träningslokaler, ingen ville släppa in oss eftersom vi åkte rullskridskor. Idag är det bättre, folk har börjat förstå att det handlar om en riktig sport.

Stockholm Roller Derby har spelat tre bortamatcher och nu är det äntligen dags för den första hemmamatchen. Matchen spelar i Visätrahallen i Flemmingsberg. Efter matchen, eller Rink of Fire som just den här matchen har döpts till, så följer efterfest på Debaser Medis.

Källa: Stockholm Roller Derby