Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

The Baseballs är tillbaka lagom till sommaren med sitt Beach Boys-inspirerade album ”Strings n’ Stripes”

Foto: Warner music

The Baseballs är tillbaka och kör i vanlig ordning vidare på sitt koncept. Nutida hits får ett skönt 50-tals sväng och de bevisar att en bra låt alltid är en bra låt oavsett vilket årtionde de kläs i. Nya albumet Strings n’ Stripes släpps i maj.

På nya albumet håller de fast vid 50-talskonceptet som ligger dem alla varmt om hjärtat. Denna gång har de gjort ett sommaralbum som innehåller hits som California Girls av Katy Perry, Quit playing games with my heart av Backstreet Boys och Papparazzi av Lady Gaga. Första singel är Candy Shop som rapparen 50 Cent har gjort, The Baseballs version är så långt från gansta-rap man kan komma. De har istället gjort låten till sin egen genom att 50-talisera den, soundet går inte att ta miste på. The Baseballs är tillbaka!

Killarna i The Baseballs har på kort tid gått från tre vanliga killar till att bli igenkända av fans över hela världen. Deras debutalbum Strike! sålde platina i Sverige och toppade albumlistan i flera veckor. De har spelat över 100 slutsålda konserter i Europa och synts i TV, i Sverige i bland annat Allsång på Skansen, Sommarkrysset och Nyhetsmorgon.

Sam, Digger och Basti träffades i Berlin av en slump, Sam skulle göra en audition för ett coverband, Digger var på besök hos sin storasyster och Basti bodde redan i Berlin. Det måste varit ödet som samanförde dessa killar, ”Blue Suede Shoes” var den första låt de sjöng tillsammans och den funkade direkt – med tre vokala stämmor i perfekt harmoni. Detta var den nya utvecklingen från det musikaliska arvet Elvis, Jerry Lee Lewis, Buddy Holly & Co lämnade efter sig: Voc’n’Roll var uppfunnen och så var även The Baseballs.

I sommar kommer killarna tillbaka till Sverige för två exklusiva spelningar, i Dalhalla och på Arvika Hamnfest.

Källa: Warner music