Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

MOHOMBI TILL PUTTE I PARKEN!

Svensk-kongolesiske Mohombis succédebut ”Bumpy Ride” tog över hela Europa när den släpptes ut på dansgolven 2010. Den klättrade högt på listorna, sålde dubbel Platina i Sverige och har i dagsläget ca 36 miljoner views på YouTube.

Han har jobbat med superstjärnor som Akon, Nelly, Nicole Scherzinger (Pussycat Dolls) och superproducenten RedOne (Lady Gaga, Usher m.fl). I början av juli gör han en exklusiv festivalspelning på Putte i Parken i Karlskoga.

Med ett förflutet i R&B- och hiphopgruppen Avalon, som mellan 2004-2008 sålde en halv miljon album och tilldelades en afrikansk Grammy, har nu Mohombi brutit sig loss från sin Avalon-kollega, tillika bror, och gör nu förstklassig och poppig R&B på egen hand. Och han gör det minst sagt bra.

När han för en tid sen bodde i LA teamade han upp med vår svenska världsproducent och hit-makare RedOne. RedOne föll inte bara för Mohombis förmåga att skriva låtar, utan också för att han såg en framtida världsartist i honom.

Mohombi blev den första artist att signas på RedOne’s egna bolag 2101 Records. I år släpptes debutalbumet ”MoveMeant” producerat tillsammans med RedOne och succén är ett faktum, albumet ligger nu nummer 3 på Spotify. Första singeln ”Bumpy Ride” blev en världshit och senaste singeln ”Coconut Tree (feat. Nicole Scherzinger)” har sålt guld och legat etta på iTunes.

På med dansskorna Karlskoga, räkna med hittig, poppig och dansant R&B i världsklass när Mohombi intar Putte i Parken i sommar!

Källa: Live Nation.