Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Childhood-dagen firades med storpublik på Gröna Lund

Foto: Slavko Kovacevic / Photo Passion

Det var mycket folk på Gröna Lund i Stockholm när Childhood Foundation dagen firades på söndagen.Eftermiddagens intäkter gick till Childhood foundations välgörande verksamhet för utsatta barn och unga ensamma mammor. Många artister uppträdde som Darin, Veronika Maggio och Tove Styrkke. Drottning Silvia var på plats och fick senare motta en stor check av Gröna Lunds chef.

Det fina vädret på söndagen lockade en stor publik till Gröna Lund när Childhood dagen firades. Den här dagen skulle alla intäkter före klockan 16.00 gå till Childhood Foundation. Det är en organisation som samlar in pengar till välgörande verksamhet för utsatta gatubarn och ensamma mammor bland annat över hela världen. De har många sponsorer och deltagande partners som Gröna lund och en ny sponsor är Handelsbanken. Ica hade också precis bidragit med en stor donation.

Det finns många unga som far illa och Childhood foundation jobbar förebyggande med både individuella och organisationer som gör fantastiska saker för de utsatta. Det är mycket lättare att få ett värdigt vuxenliv om de fått ha en mindre stökig uppväxt. Det är en av de saker de försöker hjälpa barn och ungdomar från institutioner och barnhem med. Det finns stora risker att de annars hamnar snett i samhället och dras in i kriminalitet och annan misär.

En stor publik njöt framför den stora scenen på Gröna Lund när Child hoods dagens artister uppträdde. Den ena stjärnan avlöste den andra. Det var Christian Waltz , Darin , Tove Styrkke , Ulrik Munther och jättepopulära Veronica Maggio. De körde några av sina största hits som många kunde sjunga med i.
Deras klädstil och scenuppträdanden var ganska olika. Men sången var faktiskt riktigt bra hos allihopa. Till och med den unga stjärnan Ulrik Munther hade inga större problem att spela framför denna entusiastiska publik. Han har bland annat gjort en rockig akustisk version av en känd Lady Gaga sång som slog ner som en bomb.

Foto: Slavko Kovacevic / Photo Passion

Darin, en av våra mest populära artister, körde ganska enkla standardkläder, fast skinnjackan kändes lite fel denna varma försommar dag.Han sjöng som vanligt bra och så men gjorde inte mycket avancerad korriografi. Vi vet ju att han kan, men det brukar ju vara mest lite lugnare sånger nu för tiden. Inga riktiga dancehits utan mer ballader och mys och romantik.

Tove Styrkke var den som stack ut mest med en väldigt udda frisyr, bitar av denim med glitter på jackan och guldfärgade skyhöga skor.

En av Sveriges mest populära sångerskor just nu är Veronica Maggio. Hon har en skön look och stil som passar ihop som handsken.
Hennes senaste album toppar många listor och det var många som kunde hennes stora hitlåtar utantill.Lite allsång eller kör kanske mer korrekt gav en mysig känsla.

På plats fanns också drottning Silvia som är en stor barnvän och beskyddare av Childhood foundation.
Det var verkligen en riktig folkfest denna dag på Gröna Lund. Som avslutning delade chefen för Gröna Lund ut en check till Silvia på dagens insamlade intäkter.