Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

MILOW kommer till Sverige i höst

Milows stora genombrotts-singel ”Ayo Technology” tog Europa med storm när den kom i slutet av 2009. Den sålde i över otroliga 1 miljon exemplar och blev något av ett anthem för hela vintern och våren som följde. Med en färsk skiva, som i dagarna gick upp på plats åtta på iTunes försäljningslista, kommer han nu till Sverige. Han kommer spela på anrika Nalens scen i Stockholm i oktober.

När denna belgiska singer/songwriter tog över alla europeiska försäljnings- och radiolistor med sin brillianta version av 50 Cent’s ”Ayo Technology” för ett par år sedan var det många mindre vetande som dömde ut honom som en ”one-hit-wonder”. Men där hade de fel.

MILOW är allt annat än en ”one-hit-wonder”. Han är en hitmakare och artist som både hanterar stora arenor med fullt band bakom sig, liksom små klubbar med sin gitarr och fascinerande anekdoter som enda sällskap på scenen. De biljettsiffror han har levererat de senaste åren och det faktum att han, förutom sin genombrottsingel, också sålt 650 000 album bara i Europa, säger en hel del om hans popularitet.

I helgen var MILOW i Sverige och gjorde en bejublad spelning på RIX FM Festivalen. I en lång intervju på TV4 Nyhetsmorgon under söndagen berättade han dessutom om sitt nya album ”North And South”, dagen efter gick albumet upp på plats åtta på iTunes försäljningslista. Som producent till albumet ser vi en av de allra mest framgångsrika producenterna just nu; Tony Maserati. På sin meritlista har Tony lyckade samarbeten med Jason Mraz, Mariah Carey, Destiny’s Child, J-Lo och många fler.

Första singeln ”You And Me (In My Pocket)” infriar alla högt ställda förväntningar. Förväntningar som vi med all rätt också ställer högt nu när han kommer till Sverige för en konsert på Nalen.

Källa: Live Nation.