Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Majorvinnare till Nordea Masters 2012

Rory McIlroy Foto: Wikimedia

Nordirländarna Rory McIlroy och Darren Clarke som har vunnit varsin major i år kommer till Bro Hof nästa år! Nu får de chansen att även vinna Nordea Masters. De ansvariga på Nordeamasters kunde inte få en bättre nyhet. Enligt uppgift ska de vara klara för att spela 2012. Rory McIlroy vann US-open i juni 2011 och Darren Clarke tog British open titeln i juli.

Publik och spelare har precis lämnat Nordea Masters och Bro Hof Slott. Och redan nu pekar allt på att även 2012 blir en unik tävling med två av golfvärldens allra största i startfältet. Nordirländarna Rory McIlroy och Darren Clarke har vunnit varsin major i år. Nästa år får de chansen att vinna Nordea Masters.

– Att ha Rory McIlroy i startfältet är det största som har hänt den här tävlingen. Att dessutom ha British Open-vinnaren Darren Clarke på plats är en härlig bonus, säger Fredrik Hellkvist, VD Nordea Masters.

Medan banan ute på Bro Hof har stängt ett par dagar för välbehövlig vila efter en tuff behandling av drygt 150 golfspelar och 58 300 åskådare så planeras för fullt inför nästa år. Tävlingsdatumet är redan flyttat. 2012 avgörs Nordea Masters på försommaren 6-9 juni. Och nu är det alltså klart att två av golfvärldens riktigt stora namn kommer.

Rory McIlroy är en 22-årig världsspelare som länge betraktats som ett underbarn. Idag är han på fjärde plats på världsrankingen. McIlroy största seger hittills kom 19 juni i år då han i stor stil vann US Open på “Congressional” hela åtta slag före Jason Day. McIlroys 268 slag var nytt US Open-rekord och fyra slag bättre än det tidigare rekordet på 272 som delades av bland andra Tiger Woods och Jack Nicklaus.

Darren Clarke är en 42-årig veteran som är rankad 32:a i världen. Han har varit professionell golfspelare i 20 år, men det var först 17 juli i år som han tog en riktigt stor titel. I sin 20;e start i British Open vann han äntligen på Royal St George’s i Sandwich, tre slag före amerikanerna Phil Mickelson och Dustin Johnson .

Källa: Nordea Masters.