Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Alshammar tog VM-silver på 50 meter fjärilsim, Sjöström åter fyra

Källa: Wikimedia.

Therese Alshammar blev tvåa i finalen på 50 meter fjäril efter att totalmissat målgången. Vinnare blev nu istället Inge Dekker med 5 hundradelar. Hon gick för guld, men med de små marginaler som gäller på 50 meter måste allt sitta perfekt. Hon var ändå nöjd med silvermedaljen och får en ny chans på söndagen i 50 meter frisim där hon är klar för final.Sofia Sjöström tog en ny fjärdeplats.

Therese Alshammar simmade för guld på 50 meter fjäril på lördagen .Det såg väldigt bra ut först. Hon hade en knapp ledning men de rasande snabba loppen på 50 meter måste avslutas med perfekt målgång. Hon hade greppet om guldet men tappade det med en riktigt dålig målgång.
– Jag visste att jag skulle komma för långt ifrån eller för nära väggen i målgången. Men jag är ändå nöjd med silver. Det är skönt att få ett lopp med medalj ur vägen säger Therese till TV4.
Imorgon söndag har hon en ny chans efter att tagit sig till finalen i 50 meter frisim.

Sarah Sjöström tog en till fjärdeplats i VM i finalen på 50 meter fjäril, hon missade bronsmedaljen med en hundradel. – Lite surt att bli fyra igen. Men det är bra att det blev så här, för nu är jag mycket mer taggad att träna ännu hårdare inför OS, säger hon till TV4.