Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vattenläcka i Nyköping och Oxelösund

På grund av en vattenläcka har större delar av Nyköping och Oxelösundvarit utan vatten under fredagsmorgonen.Vattnet är nu på väg tillbaka men undvik att spola extra innan trycket blir normalt och KOKA DRICKSVATTNET tills prover visar att vattnet är tjänligt.

Större delar av Nyköping och Oxelösund är utan vatten eller har dåligt tryck i kranarna efter att en vattenläcka har uppstått vid Lilla Kungsladugården strax utanför Nyköping.
NyköpingOxelösunds Vattenverksförbund arbetar med att täta läckan och räknar med att trycket i kranarna kommer att återkomma successivt under dagen i Nyköping med omnejd.

I Oxelösund kommer också vattnet successivt tillbaka men trycket kommer troligen att vara lågt under helgen.

Dricksvattnet kommer då troligen att vara missfärgat men Nyköping Vatten vädjar att kunderna då INTE SPOLAR EXTRA eftersom det innebär att det tar längre tid innan trycket i kranarna blir normalt.

Nyköping Vatten rekommenderar att man kokar dricksvattnet tills prover visar att vattnet är tjänligt. Provsvaren kommer att redovisas på denna sida så snart de är klara.

Boende i Tystberga, Lästringe, Aspa, Runtuna, Råby/Edstorp, Ålberga och Stavsjö berörs inte av läckan och behöver alltså inte koka sitt dricksvatten!

En vattentank ställs ut från kl 10.00 vid Tekniska divisionens kontor på Lennings väg. Vid akuta behov av vatten ta kontakt med Kommunservice Tekniska divisionen tfn 08 – 454 22 03.

När trycket blir normalt se råd vid missfärgat vatten via länken till höger.

Verksamheter som använder mycket vatten uppmanas att vara så sparsamma som möjligt med förbrukningen. Undvik att vattna gräsmattor, fylla pooler, o dyl, så kommer trycket tillbaka snabbare i Nyköping ochOxelösundmed omnejd.

När ni efter helgen kommer tillbaka till skolor, förskolor och andra institutioner och arbetsplatser tänk på att spola ur vattnet som stått i kranar och ledningar!

Ett tips är att de som bor i höghus kan ta hjälp av grannar som bor i de lägre våningarna eller ta vatten från tvättstugor, källare o dyl.

Källa: Nyköpings kommun.