Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Semi-Pro videokamera med broadcast-kvalitet för 2D och 3D

Foto: Panasonic (Observera, detta är ej videokameran som åsyftas i texten)

Den handhållna videokameran HDC-Z10000 från Panasonic är världens första* med ett integrerat tvillingobjektiv för filmning i både 2D och 3D som är officiellt kompatibel med standarden AVCHD 3D/Progressive standard. I kombination med Panasonics egenutvecklade dubbla 3MOS-system ger kameran broadcast-kvalitet på bilder i båda formaten. Kameran kan hanteras såväl fullständigt manuellt som med intelligent automatik och levererar högkvalitativ professionell ljudkvalitet.Med HDC-Z10000 överbryggar Panasonic gapet mellan amatörer och professionella i såväl kvalitet som kostnad. Kameran passar till exempel perfekt för de som vill ha broadcast-kvalitet på sina filmer, oavsett om det är en oerfaren student eller en driven videokonstnär som använder den.

Panasonics egenutvecklade dubbla 3MOS-system för inspelning i full HD i såväl 2D som 3D ger hela 6,57 megapixel för överlägsen färg- och detaljåtergivning. De ljusstarka tvillingobjektiven (f1.5) sitter oberoende av varandra på var sida i kamerans front och är de första objektiv för videokameror som är behandlade med Panasonics framgångsrika Nano Surface Coating. Tekniken minskar kraftigt s k spökbilder och ljusstick.

Videokamerans kompakta storlek gör den även enkel och flexibel att hantera. Inte minst professionella användare kommer att uppskatta de förbättringar som införts för att underlätta manuell hantering. Till exempel har kameran tre oberoende ringar för att justera zoom och fokus samt en iris-kontroll för att skapa exakt de bilder som eftersträvas.

Som alternativ till manuell filmning är kameran utrustad med intelligenta automatinställningar (Intelligent Auto, iA) och är även försedd med en ny kraftfull, bildstabilisator −Hybrid O.I.S+ − som gör att det blir utmärkta bildsekvenser även om man själv är i rörelse.

Objektivens brännvidd täcker många olika situationer, allt från filmning i trånga utrymmen med maximal vidvinkel (29,8 mm i 35mm-format) ända upp till 12x zoom vid 2D-filmning (10X optisk zoom i 3D-läge).

HDC-Z10000 har även marknadens bästa närgräns(45cm i 3D)för en kamera med tvillingobjektiv* och man kan nu filma sådant som tidigare varit svårt att fånga, exempelvis 3D-makro med djur och natur samt detaljrika 3D-närbilder t.ex. smycken mm.

* per den 31:e Aug, 2011.

Huvudspecifikationerna i korthet:

– Dubbla 3MOS sensorer (6st totalt)

– 45 cm 3D makro

– Full manuell kontroll

– XLR-kontakter för ljud, Linjär PCM

– 12x optisk zoom (23x Intelligent Zoom) och 29.8mm vidvinkel i 2D

– 10x optisk zoom och 32mm vidvinkel for 3D

– F1.5 optik med Nano Surface Coating

– 11.5mm(0.45”) elektronisk sökare (1,226,880 punkter)

– Multi-Format inspelning (AVCHD)

– 8.8cm(3.5”) Wide 3D LCD (1,152,000punkter)

– HYBRID O.I.S.+ bildstabilisator

– iA, Quick Start, Quick Power ON

– AVCHD 3D/Progressive

 

Källa: Panasonic Nordic AB