Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

15 000 besökare på succékalaset

Fotograf: Klas Sjöberg

Det blev en riktig folkfest när Jönköping Airport firade sitt femtioårsjubileum på söndagen. Förutom nyfikna Jönköpingsbor kom besökare från när och fjärran för att uppleva hisnande flygshower. Under sen söndagseftermiddag passerades 15 000 besökare.

Flygkalaset invigdes av Landshövding Minoo Akhtarzand och av piloten Bengt Andersson som blåste ut ljuset på den två och en halv meter höga födelsedagtårtan med sitt Aero Batics flygplan. Det blev inledningen på ett späckat flygprogram med allt från stillsam segelflyguppvisning i världsklass till JAS Gripens uppvisning i 1000 km per timme från 50 till 8000 metershöjd på 30 sekunder.

– Eftersom det är den största flygdagen i sitt slag i södra Sverige i år visste vi att vi skulle locka många besökare, men resultatet blev över förväntan, säger Herman Larsson som är marknadschef på Jönköping Airport.

– Tillsammans med våra samarbetspartners har vi satt Jönköping Airport i medvetandet hos en bred publik. Det är oerhört viktigt i det fortsatta byggandet av en konkurrenskraftig flygplats.

Vädret var dessutom optimalt med riktig eftersommarvärme, lite lätta molnskyar och en svag vind. Det i kombination med välplanerade aktiviteter och uppvisningar för hela familjen bidrog till en lyckad flygdag och många nöjda besökare.

 

Källa: Destination Jönköping