Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Urpremiär för Hamadi Khemiris monolog C

C En monolog av och med Hamadi Khemiri Fotograf: Sören Vilks

Kritikerrosade Hamadi Khemiri är tillbaka med en ny pjäs. I hans nyskrivna monolog C skildras en partikels oförutsägbara resa genom kroppar och skeenden. Hamadi Khemiri gestaltar själv alla karaktärer i berättelsen.

Den 20 oktober är det urpremiär för C på Dramatens scen Lejonkulan. Här får vi följa den märkliga partikeln med just namnet C, en ickevarelse längst ut på Hamadi Khemiris spruckna underläpp. Via jetmotorer, albatrossbajs och elektroniska signaler tar sig C fram och upplever allt från olycklig kärlek till kampsport och granatexplosioner.

– Det är spännande att kunna vara både utanför och i flera personer, att hoppa mellan situationer och platser och byta perspektiv. Att jag skrev det här manuset beror nog på en slags nyfikenhet på vår disparata, kaosartade värld som på något sätt ändå hänger ihop, säger Hamadi Khemiri.

Hamadi Khemiris monolog C är en linjär men kaotisk historia med ett antal karaktärer. Ett världsomspännande rymningsförsök från jaget.

Hamadi Khemiri har tidigare skrivit två kritikerrosade pjäser: Den prisbelönta Signalfel (2007), som bland annat spelades på Dramaten, och Moral Science Club (2009) på Judiska Teatern. Som skådespelare har han nyligen spelat i succén Hjärtats beatbox (2010), Inferno (2010) och En egen ö (2011) på Unga Dramaten. Våren 2012 gör han stora roller i Spöksonaten i regi av Mats Ek och Paradisets barn i regi av Ellen Lamm.

Scenograf och ljus Susanna Hedin
Ljuddesign Martin Hallberg

Källa: Dramaten