Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Årets Manliga Komiker på Comedy Central LIVE på fredag

Foto: Wikimedia

På fredag kommer Al Pitcher till Comedy Central LIVE, komikern som nyligen blev tilldelad utmärkelsen ”Årets Manliga Komiker” på Svenska Stand-up galan. Tillsammans med komikerna Simon Garshasebi, Farzad Nouri och Elina Du Rietz bildar Al en extra lång line-up av komiker kvällen till ära. I vanlig ordning är det Martin Lagos och David Druid som står för uppvärmningen.       

På drygt ett år har nya zeeländska Al Pitcher vuxit sig till en av Sveriges populäraste komiker. I slutet av augusti kammade han hem utmärkelsen ”Årets Manliga Komiker” på Svenska Stand-up galan, och någon månad tidigare så blev han signerad med den brittiska talangagenturen PBJ Management, som huserar stornamn som Eddie Izzard och Rowan Atkinson.

Al är en av klubbens stora publikmagneter och mest återkommande namn, och hans stand up handlar mycket om hur vi svenskar beter oss i olika situationer:

– Al är bland de roligaste komikerna jag har sett. Han har definitivt potential att bli en riktigt stor världsstjärna. Det är riktigt roligt att han har signerat med PBJ Management, de kan nog ta honom till oanade höjder i Storbritannien, säger Peter von Satzger, kanalchef på Comedy Central.

På scen står även det nya stjärnskottet Simon Garshasebi:

– På scenen blandar jag många olika typer av humor för att nå ut till en så bred publik som möjligt. Det kan vara allt från personliga berättelser till att jag imiterar kändisar samt olika folkgrupper, säger Simon.

Elina Du Reitz började med stand up 2007, men hade egentligen inte planerat att etablera sig som stå-uppare. Men efter att hon vann nybörjartävlingen BungyComedy 2008 hade hon fastnat för humorformen.

Källa: Comedy Central