Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

VMS Kortfilmsfestival lockade filmskapare från hela världen – över 200 bidrag till världens första filmfestival i mobilen

Foto: Wikimedia

Världens första mobila filmfestival – VMS Short Film Festival – avslutades förra veckan och lockade till sig över 200 bidrag av korta filmer från filmskapare från ett 30-tal länder.

Filmfestivalen har lockat oberoende kortfilmsskapare från bl. a USA, Sverige, Italien, China, Indien och Nepal. Bidragen håller nu på att utvärderas för att sändas ut på VMS filmkanal. Filmkanalen har idag över 700 fans som följer filmfestivalen via sina smartphones sedan lansering och intresset bland filmentusiaster världen över ökar snabbt.

Filmfestivalen accepterar alla typer av genrer, alltifrån dokumentärer, komedier till skräck och experimentella filmer. En namnkunnig jury på 30 personer bestående av erkända filmskapare, producenter och skådespelare utvärderar just nu alla bidrag. Bland de mest kända jurymedlemmarna återfinns David Zucker som tidigare gjort bland annat Den Nakna Pistolen, Den Nakna Pistolen 2 ½ och Scary Movie 3 och 4.

Den film som utmärker sig i kvalitet på manuskript, berättandeförmåga, foto, ljud och redigering utses sedan till ”Bästa kortfilm” och vinnaren får ladda upp filmen på VMS kanalen och sända filmen därifrån.

VMS Filmfestival är ett återkommande event varje kvartal och syftar till att ge unga och oberoende filmskapare en chans att visa sina filmer för en större publik. Nästa filmfestival i mobilen planeras just nu och kan komma att gå av stapeln med start redan den 2 januari och slutar den 31 mars, 2012.

–        Jag blev involverad i VMS Short Film Channel eftersom jag sökte ett sätt att komma åt hyllade och oberoende filmskapare som mig själv. Jag hade dessutom ambitionen att sprida kanalen till andra som delar min passion, säger Sarah Strunin, chef för VMS Short Film Festival.

VMS (video message service) är uppföljaren till SMS och MMS, ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att dela erfarenheter och kommunicera via din mobiltelefon i videoform. Möjligheterna och användningsområdena för tjänsten är oändliga och det är ett utmärkt marknadsförings- och kommunikationsverktyg för såväl privatpersoner som företag. VMS laddas ned som en app från App Store, Android Market eller BlackBerry App World.

–        Vi ser en stor efterfrågan bland både företag och privatpersoner av vår videomobiltjänst världen över. Användningsområdena är obegränsade och allt fler företag marknadsför sig och kommunicerar idag direkt med sina kunder via VMS. VMS Short Film Festival är ytterligare ett bevis på hur man på ett nytt och kreativt sätt kan nå sin målgrupp genom videomeddelanden, säger Magnus Kåberg, CSO för Ironroad i USA, företaget som ligger bakom VMS.

Källa: VMS