Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nyhetsguiden fördjupar P3:s nyhetsrapportering

Emmy Rasper. Foto: Maja Hörberg/Sveriges Radio.

Nyhetsguiden är programmet som tar nyheter ett steg längre. Genom vassa analyser, diskussioner och reportage guidar programledaren Emmy Rasper lyssnarna i floran av nyheter från både Sverige och världen. Programmet sänds måndag – torsdag kl 13.02.

– Våra lyssnare är smarta och intresserade av vad som händer i världen och i sina egna liv. Vi försöker ge dem ännu fler perspektiv för att tolka och förstå sin omvärld, säger Emmy Rasper. Fast egentligen tror jag att vi kommer lära oss minst lika mycket av våra lyssnare som de kommer lära sig av oss.

Vid sin sida har Emmy ett lag av kunniga personer. Bland annat Henrik Torehammar, med ett ständigt finger i luften när det kommer till politik, P3:s egen utlandskorre Robin Olin och Valeria Helander, reportern som ser till att ställa allt och alla till svars.

Nyhetsguiden sänds från Sveriges Radio i Göteborg varje måndag – torsdag kl 13.02 –14.00 med start idag och ersätter Brunchrapporten.

Om Emmy Rasper: Emmy Rasper kommer från Göteborg och har tidigare lett Brunchrapporten, Kvällspasset i P3 och P3 Granskar. Hon har dessutom varit redaktionschef för nöjessajten Djungeltrumman.se och vikarierat som kulturredaktör på Göteborgs Tidningar.

Källa: Sveriges Radio P3.