Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rolf-Göran Bengtsson tog Jerringpriset på en fin idrottsgala

Foto: Slavko Kovacevic / Photo Passion.

Det var stor fest på Globen när Idrottsgalan 2012 firades många av våra svenska idrottshjältar. Det var fullt med vinnare och utmanare i globen. Kampen om titeln till årets Jerringpris stod mellan åtta av våra svenska hjälteinsatser. Det avgjordes av svenska folkets röster och efter en lång kväll hade till slut en rörd Rolf-Göran Bengtsson fått detta prestigefyllda pris. Årets kvinnliga idrottare och vinnare av bragdguldet blev Therese Alshammar. Hon tog även priset för årets prestation.

Hela globen var fylld med folk när vinnare och idrottsprofiler presenterades och hyllades på idrottsgalan 2012. Under kvällen fick de inbjudna gästerna äta gott och mingla med grädden av svenska idrottare. Galan sändes direkt från Globe Arena där även tittarna fick vara delaktiga i röstningen till ett av våra finaste sportpriser, Jerringpriset.Under kvällen skulle vi fira några av våra största sportframgångar.
Årets prestation,bästa man respektive kvinna och lag och ledare skulle hyllas och prisas.

Det började som vanligt med att gäster och artister fick gå på den klassiska röda mattan där fotografer och press fick sina fina bilder och intervjuer. Efter en stunds minglande i den välfyllda annexet fick de inta sina bordsplatser för en fin trerätters middag på globens parkett.När det började närma sig livesändning släpptes press och publik in i arenan.

Idrottsgalan leddes återigen av Robin Paulsson som skötte det på samma lustfyllda sätt som förra året. Han blandade som vanligt skämt med lite allvar och en del tokigheter. Han fick även assistans av en del andra komiker och många kända namn som bland annat presenterade de nominerade och skötte prisutdelningar.

Mellan de olika prisutdelningarna underhöll några av våra populärste artister som Linda Pritchard, Nicke Borg, Hammerfall och Markoolio.

Första priset under livesändingen var årets nykomling och lilla bragdguldet som nu har blivit ett gemensamt pris. Årets vinnare blev friidrottaren Moa Hjelmer.

Årets lag presenterade härnäst och vinnare blev skidåkarna Charlotte Kalla och Ingmarsdotter i sprintstafett.

Snart följde priset för årets prestation som gick till världssimmaren Therece Ahlshammar efter VM guldet på 50 meter fritt som tyvärr inte var på plats,då hon är på träningsläger i Australien. Hon lär hälsa att hon var väldigt tacksam och stolt över detta fina pris. (Det visade sig att hon skulle få fler priser under kvällen).

Årets tränare blev till slut Per Johansson ,ledare för svenska damlandslaget i Handboll. Damerna ställde sig upp för att hylla sin tränare.

Årets kvinnliga idrottare blev inte oväntat Therese Alshammar, Simning. Hennes pris mottogs av hennes mamma som inte kunde låta bli att framhålla Therese olika positiva egenskaper. Hennes framåtanda och starka viljestyrka att fokusera på sina bra sidor och nå till världstoppen.

Årets manlige idrottare blev en mycket populär vinnare, Marcus Hellner ,en av vår bästa skidåkare. Hans seger i VM var underbar att se reprisen på.
Han fick även slåss om Jerringpriset med Rolf-Göran Bengtsson. Men det gick inte den här gången för nu var det dags för den tidigare nominerade världsryttaren att vinna.
Fjolårsvinnaren Therese Alshammar var även hon nominerad, tillsammans med Marcus Hellner, Rolf-Göran Bengtsson, Ida Ingmarsdotter / Charlotte Kalla, Handbollsslandslaget -Dam, Helena Janson, Lag Anette Norberg (Curling) och ishockeyspelaren Daniel Sedin .

Efter hand som kvällen gick försvann 2 i taget av de nominerade från listan tills bara två namn var kvar.
Finalister blev till slut Rolf-Göran Bengtsson och Marcus Hellner. Och efter sista omröstningen stod det klart att Rolf-Göran Bengtsson röstades fram av tittarna till vinnare av årets Jerringpris.

Vid prisutdelningen deltog HKH Prins Carl-Philip som överäckte Jerringpriset som var en stor kristallskål. En ganska dämpad men klart rörd Rolf-Göran Bengtsson log och tackade väldigt värdigt och stillsamt. Han höll ett litet längre tacktal där han förklarade sin strävan att hela tiden kämpa vidare tills han lyckas nå sitt mål.Han har länge sökt den där fullträffen med en championat eller seger. Han var väldigt nära att ta denna i OS då han rev sista hindret. Så nära var han ett OS-guld och detta skulle kanske ha knäckt många andra. Men Rolf-Göran Bengtsson har en inre glöd som eldar på och får honom att fortsätta mot sitt mål oavsett motgångar som händer på vägen. Han har hållit på med hästhoppning större delen av sitt liv och att han nu lyckas ta sin seger med ett fint EM-guld till slut känns ju väldigt bra även för en man närmare 50 år.

Det känns faktiskt som en väldigt bra och värdig vinnare.En stor eloge till denna stora idrottsman. Han vill gärna dela detta pris med sin fina häst,sponsor och alla runt omkring som gett honom chansen att hålla på med detta internationellt.