Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Michael Nyqvist och Mark Levengood hos Skavlan

Hollywoodheta Michael Nyqvist, brittiska privatdetektiven Rebecca Jane och Mark Levengood kommer till Fredrik Skavlans studio på fredag. Dessutom blir det sång av den skotska artisten Emeli Sandé.

Efter Millenniumsuccén har Michael Nyqvist åkt till Hollywood för att som superskurk ta sig an Tom Cruise i den nya filmen Mission Impossible: Ghost Protocol. Om detta och andra äventyr berättar vår senaste internationella skådespelarexport.

Författaren och underhållaren Mark Levengood har gjort en föreställning om livet som det är och som det borde vara. I ”Sound of Mark” skildrar han vardagen på sitt underfundiga och filosofiska sätt.

Rebecca Jane driver detektivbyrån ”The Lady Detective Agency” i Manchester, där hon tillsammans med sina anställda specialiserat sig på att avslöja otrogna män.

Partiledaren Knut Arild Hareide har lyckats vända vinden för det norska kristdemokratiska partiet sedan han tog över som ordförande förra året. Speciellt kvinnliga väljare älskar honom. Nu har partiet intagit en vågmästarroll och det kan bli Hareide som avgör vem som blir statsminister i Norge efter nästa val. I fredagens Skavlan kommer han tala om makt, rykten och kärlek.

Den skotska artisten Emeli Sandé slog igenom med låten Heaven förra sommaren och räknas som ett av fjolårets stora genombrott av brittisk musikpress. På fredag uppträder hon i Skavlan.

Källa: SVT.