Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Energiförsörjning genom vatten är verklighet

Samtidens energiresurs finns i överflöd i haven  Foto: Susanne P Fernandes
Samtidens energiresurs finns i överflöd i haven Foto: Susanne P Fernandes

Miljövänlig och billig energiförsörjning genom vatten är möjlig. Tekniken har funnits länge. Trots detta är vi idag beroende av fossila bränslen och krig utspelas kring dessa naturresurser helt i onödan.

 

Nu organiserar den idella organisationen WeWorld en serie med tre internationella konferenser på temat miljö och världshälsa. Bakom organisationen står Torkel Morgell som tillika är ordförande i Stockholms Förening för Ekologisk Teknik (SET); Magnus Hellbom och Åsa Brandberg, författare till boken ”Pengar på planetens villkor” som handlar om en finansiell ekonomi utan ränta.

 

Den första konferensen avses hållas i Stockholm i vår och därefter avser man hålla en i Sydamerika och en i Afrika. Konferensen behandlar bland annat en maskin kallad termokemisk transformator. Denna kan generera energi direkt ifrån vatten och kan helt ersätta alla andra energikällor vi använder idag, inklusive olja, kärnkraft och naturgas.

 

Varför använder vi då inte redan idag denna fantastiska maskin som skulle ge nästan hela jordens befolkning tillgång till i princip oändliga mängder energi utan att förstöra jorden det minsta?

 

Torkel Morgell menar att internationella intressen samverkar för att förhindra tillgången till energi genom vatten på illegal väg och utan skrupler. Oljebolag vill inte att alternativa bränslen ska sätta deras energimonopol och vinster ur spel. På samma sätt är många länder beroende av intäkter från fossila bränslen och har intresse av att stoppa en utveckling där deras makt i världspolitiken och världsekonomin kan minska.

Torkel Morgell, en av drivkrafterna i WeWorld och tillika ordförande i Stockholms Förening för Ekologisk Teknik      Foto: Susanne P Fernandes
Torkel Morgell, en av drivkrafterna i WeWorld och tillika ordförande i Stockholms Förening för Ekologisk Teknik Foto: Susanne P Fernandes

 

För att illustrera detta berättar Torkel Morgell hur den person som för flera decennier sedan ursprungligen uppfann tekniken varigenom energi utvinns genom vatten, en Ohiobaserad amerikansk forskare vid namn Stanley Meyer, dog av förgiftning på en restaurang i samband med ett möte med en viss person av rysk härkomst. Rysk underättelsetjänst är ju också känd för att arbeta med just förgiftning som metod för att undanröja besvärliga personer.

 

När Torkel Morgell 1984 kom i kontakt med svensken Orvar Elmqvist som vidareutvecklat maskinen i syfte att tillverka och sälja den bjöd han in honom att föreläsa inom ramen för SET:s verksamhet. Med vad som hänt Stanley Meyer i åtanke valde Torkel Morgell att annonsera om föreläsningen bara med ämnet utan att namnge föreläsaren. Någon vecka efter den första annonsen hade Torkel Morgell inbrott i sitt kontor i centrala Stockholm. Ett skåp hade brutits upp och handlingar hade spritts ut över hela rummet i jakt på uppgifter som inte fanns där. När Torkel Morgell lyfte på luren för att anmäla brotten uppmärksammade han ett klickande ljud på linjen. Han valde då att kontakta en säkerhetsexpert som kunde konstatera att linjen var avlyssnad inte bara av Säpo men även av oljebolag.

 

Orvar Elmqvist genomförde fyra föreläsningar för SET. Han hade också vissa kontakter med svenskt näringsliv kring transformatorn men samarbete avböjdes med motiveringen ”det strider mot energiprincipen”. Torkel Morgell menar att det i själva verket handlade om vinstintressen som hotades. Orvar Elmqvist bjöds istället in till Frankrike för att föreläsa. Väl hemkommen erhöll han respons ifrån organisatörerna att hans föreläsning mottagits väl. Två dagar senare kördes Orval Elmqvist ihjäl av en bil på en gata i Stockholm. Ingenjören han samarbetat med i sitt företag kring maskinen hittades död i sitt garage i Bromma två månader därefter, ihjälgasad. Den officiella förklaringen var självmord men Torkel Morgell menar att alla vänner till denna som han kom i kontakt med uppgivit att ingenjören inte skulle ha övervägt självmord.

 

Själv menar Torkell Morgell att han sedan dess blivit utsatt för elektroniskt sabotage där han fått datorer stulna eller förstörda.

 

Hur fungerar då den termokemiska transformatorn? Det Stanley Meyer upptäckte bygger på kunskapen om att alla objekt vibrerar i en viss frekvens och att de när man utsätter dem för energi av samma frekvens kollapsar. Detsamma gäller vatten. Vattenmolekylen består av väte och syrgas. Vätgas brinner under tillförsel av syre. Genom att tillföra vatten en viss energi i samma frekvens som vattnets egna inneboende frekvens bryts vattnet ned i beståndsdelarna väte och syre. Vätet kan sedan förbrännas utan tillsatt syre eftersom syret kommer ”på köpet” så att säga. I förbränningsprocessen frigörs mer energi än som ursprungligen tillsattes varvid energi kan utvinnas. Energi behöver teoretiskt sett endast tillföras en gång eftersom man sedan kan utnyttja delar av den energi som frigörs för att hålla nedbrytningsprocessen igång.

 

Meyers forskning är inte bara tillämpbar på energiutvinning utan även på att lösa hälsoproblem. Eftersom bakterier och virus är objekt som även dessa har en inneboende frekvens kan samma metod användas för att bryta ned dessa genom att tillföra elektisk energi utifrån. En apparatur som gör detta har färdigutvecklats och finns till försäljning över Internet.