Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tjejer mellan 14-24 år bäst på att tippa melodifestival-vinnaren

Thorsten Flinck. Foto: Wikimedia.

En undersökning från Telia visade i veckan att Loreen var storfavorit att vinna melodifestivalen. 34 procent av dem som svarade trodde att Loreen skulle vinna och det visade sig att de hade rätt. Det var tjejer mellan 14-24 som var de som tippade bäst. Nästan varannan (48 procent) av dem trodde att Loreen skulle vinna.

Förhandstippade Loreen gick till finalen i Azerbaijan och Telia panelen fick rätt när de trodde att hon skulle vinna. Nästan 34 procent av de svarande trodde på Loreen, medan 14,6 procent trodde att Danny skulle vinna. De två var i en klass för sig. Närmaste efter Danny kom Dead by April som fick 7,8 procent av rösterna.

De som som var duktigast på att tippa rätt, var tjejer mellan 14 och 24. Av dem var det 48 procent som förutspådde Loreen som vinnare.

– Det var nog länge sen vi hade en så klar favorit inför finalen och Loreen höll också för trycket. Undersökningen visade att hon var favorittippad i alla åldrar. Även om det visade sig att unga tjejer var de som hade mest fingertoppskänsla när det kom till att tippa vinnare, säger Patrik Granström på Telia.

Resultat – svar på frågan ”Vem tror du vinner melodifestivalen?”

Loreen   33,7 procent

Danny   14,6 procent

Dean by April   7,8 procent

Lisa Miskovsky   6,4 procent

Björn Ranelid   4,9 procent

Top Cats   4,7 procent

Torsten Flink   4,3 procent

Ulrik Munhter   4,0 procent

Molly Sandén   3,7 procent

David Lindgren   3,5 procent

Vet ej   12,5 procent

 

Källa: Telia