Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Charterbolag inleder samarbete med svensk utlandsskola

Koh Lanta, Thailand Foto: Wikimedia

Charterbolag inleder vi ett samarbete med Sanuk- Svenska skolan Thailand på Koh Lanta och kan därmed erbjuda gästerna att boka barnklubb, läxläsning eller skolgång under semestern.

Debatten går tidvis hög kring om barn ska ha möjligheter att resa utomlands på andra tider av året än under skolloven. För att kunna erbjuda en möjlighet till stöd i form av läxläsning för dem som väljer att resa på andra tider av året än under skolloven har Apollo inlett ett samarbete med Sanuk- Svenska skolan Thailand på Koh Lanta.

-Vi vet att det är många som gärna vill resa till Thailand längre perioder eller vill kunna välja att resa på tider av året då barnen normalt går i skolan. Äldre barn får ju ofta då ta med sig arbete som ska genomföras på resan. Då kan detta kännas skönt att ha utbildade lärare som kan hjälpa till med de läxor barnen ska klara av, sägerKajsa Moström som är informationschef.

Sanuk var den första svenska skolan att etablera sig i Thailand, redan 2004, och är idag den skolverksamhet som utvecklats mest i landet. Samarbetet med Apollo innebär dessutom att man har tagit fram läxläsning som man tidigare inte erbjudit. Man erbjuder även barnklubb med pedagogisk inriktning. Både läxläsning och barnklubb erbjuds till de resenärer som stanna på Koh Lanta i minst två veckor. Tidigare har man enbart erbjudit detta till dem som stannar längre perioder på ön.

– Varje år hjälper vi hundratals semestrande svenska föräldrar och deras barn till en kvalificerad skolgång och förskola enligt svensk läroplan. Barnklubben med sin pedagogiska inriktning för de yngre har dessutom med åren visat sig bli en väldigt uppskattad del av vår verksamhet och ger också barnen en fantastisk möjlighet att träffa nya vänner vilket jag tror kommer uppskattas också av resenärerna framöver, säger Patrik Gunnarsson ägare till Sanuk.

Hur funkar det?

På Sanuk – Svenska skolan Thailands hemsida, www.svenskaskolanthailand.se, finns smidiga formulär som gästerna själva använder för att anmäla sig till barnklubb, läxläsning och/eller förskola, skolgång.

När gästen fyllt i något av formulären får de en bekräftelse på anmälan. Efter cirka en vecka får gästen bekräftelse av plats samt faktura och välkomstbrev.

Läxläsning erbjuds måndag till torsdag mellan 15.00-17.00 för barn i åk 1-9 och. Alla lärare är behöriga med minst 5 års erfarenhet och läxläsning erbjuds i alla ämnen. Läxläsningen kostar 195 kronor för 3 tillfällen per barn eller 245 kronor för 5 tillfällen per barn.

Barnklubben är öppen för alla barn mellan 3 och 6 år som stannar i två veckor eller mer. Barnklubben erbjuds måndag till fredag mellan 08.30 och 11.30. Det kostar 950 kronor per barn och vecka.

Källa: Apollo