Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Orusts stora Evert Taubepristagare 2012 är Eva Dahlgren

För andra året i rad delas Orusts stora Evert Taubepris ut och 2012 års pristagare är Eva Dahlgren. Motiveringen lyder; ”2012 års pristagare är en omtyckt artist som både skriver lyrik och prosa. Det är en artist med en lång och framgångsrik karriär som startade redan på 70-talet. Det är en kvinna som har lärt oss läsa mellan raderna”. Priset kommer att delas ut på Taubespelen den 15 juli.

Årets mottagare av Orusts stora Evert Taube-pris är Eva Dahlgren. Likt Evert Taube beskriver Eva nutiden med dess miljöer och människor, sätter ord på känslor och skildrar med inlevelse livets skeden. Hennes texter griper tag i lyssnaren och fångar mångas hjärtan och sinnen med sin berättarkonst och som hos Taube finns kärleken till livet alltid med i bakgrunden. Detta märks inte minst i sången ”Ängeln i rummet” som är mycket omtyckt i de mest skilda sammanhang. Evas sätt att skriva vackra och tänkvärda texter gör att hon är en värdig vinnare av Orusts Stora Evert Taube-pris 2012.

Motiveringen är följande; ”2012 års pristagare är en omtyckt artist som både skriver lyrik och prosa. Det är en artist med en lång och framgångsrik karriär som startade redan på 70-talet. Det är en kvinna som har lärt oss läsa mellan raderna.”

Priset som är instiftat av Orusts Sparbank och Orust kommun, kommer att delas ut på Taubespelen den 15 juli.

 

Källa: Amusa.