Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nya HTC-telefonen One X får toppbetyg

HTC One X är en av vårens stora nyheter inom mobilvärlden. Mobiltelefonen lanseras den 2:a april, och redan nu har kritiken varit översvallande. Det här är en mobiltelefon som verkligen lever upp till vad som kan förväntas av en modern smartphone.

One X är en tålig och funktionell telefon som kan tas med i alla väder. Med en 4,7 tums LCD 2-skärm med HD-upplösning och 720 punkter blir bilden knivskarp även i starkt solljus. Filmer och bilder framträder med bästa skärpa. De bilder som tas med huvudkameran utlovar också bra resultat. Kameran har 8 megapixlar och dedikerat bildchip. Det finns även en kamera på framsidan av mobilen. Det är en enklare variant med 1,3 megapixlar.

Processorn är så modern den kan bli: en Quad-core Tegra 3 på 1,5 Ghz, det vill säga en fyrakärnig processor. När telefonen inte kräver så mycket kraft används istället en femte processor, vilket gör att batteritiden kan utökas. Det är ett välkommet initiativ av HTC.

I USA och Kanada har redan HTC One X redan släppts. Där får telefonen högsta betyg. Men det är värt att notera att den modell som säljs i dessa länder inte är exakt densamma som i Europa. Bland annat har den amerikanska modellen en annan processor – en dubbelkärning sådan. Trots detta anser användare att telefonen är ruskigt snabb och effektiv. Det lovar gott för den europeiska versionen.

Källa: Nymobil. se.