Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Dramatik vid Falsterbo Horse Show

Anna Skårberg – Alasca-Molga, segrare i Allerto Tour of Amateurs.
Foto: Hästmagazinet .

En nybörjare vann Sydsvenskan Falsterbo hunting, där det var en dramatisk omkullridning. För finalvinnarna av Allerto Tour of Amateurs och Hagahill ponnykür var det karriärens största segrar för vinnarna. Det var höjdpunkterna vid onsdagens Falsterbo Horse Show.

Sara Ekman – Dream Purple Music från Kungsbacka vann Sydsvenskan Falsterbo hunting, en blandning av OS-grenarna hoppning och fälttävlan.
–Det var bara sitta och njuta, säger Kungsbackaryttaren, som skolat om sig från fälttävlan till hoppning som sin huvudgren.
– Det här är det absolut största jag vunnit. Jag har aldrig ridit inför så stor publik. Och prispengarna 30 00 kronor, oj, vad mycket. De vill jag nog göra en resa för, funderar lyckliga Sara.
Ellen Brunes red omkull med Primera på ett hinder och blev omhändertagen direkt. Ambulans på plats på mindre än en minut. Allt gick bra. Både häst och ryttare utan skador.

Fem till omhoppning i finalen av Allerto Tour of Amateurs, tre av dem felfria igen. Emelie Grönberg – Under Cover satte ribban högt för konkurrenterna med en ursnabb ritt på 36,05 sekunder. Emma Ek – Kalle var också felfri med en säker ritt, 40,68. Sist ut var Anna Skårberg – Alasca-Molga som satte högsta fart och kapade Emelies tid till 34,44.
– Vi var ju bara fem till omhoppning så jag tänkte ”Jag kör!” innan omhoppningen. Det här är det största jag gjort, säger den 16-åringa vinnren från Billdal söder om Göteborg.

14-åriga Alicia Carlsson på Paulo Pan vann ponnykürfinalen i överlägsen stil.
– Det största jag vunnit, säger en överlycklig Alicia efter segern.
Inga missar i programmet, som hade en betydligt högre svårighetsgrad än tidigare. Kür är en dressyrform där man rider ett fritt komponerat program till egen musik.

Källa: Falsterbo Horse Show AB.