Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

1 748 163 kronor överlämnades till AUF

På fredagen överlämnades insamlingen som SSU genomfört för återuppbyggnaden av Utöya. På scen lämnade SSU:s förbundsordförande Gabriel Wikström och förbundssekreterare Ellinor Eriksson över en symbolisk tavla till AUF:s ordförande Eskil Pedersen och vice ordförande Åsmund Aukrust. Den insamlade summan stannade på 1 748 163 svenska kronor.

Direkt efter händelserna på Utöya startades en Utöyakommité i Sverige med målet att samla in pengar till för återuppbyggnaden av Utöya. Den bestod av alla gamla SSU-ordförande varav flera var på plats igår: Karl-Petter Thorwaldsson, Jan Nygren och Jytte Guteland.

– Jag är otroligt stolt över att SSU lyckades samla in så mycket pengar. Vi vill rikta ett stort tack till alla som bidragit till insamlingen, från stora organisationer som donerat mycket pengar till alla SSU:are som stått på gator och torg med bössor i hand, säger Gabriel Wikström, förbundsordförande SSU.

Tal av Mona Sahlin och Eskil Pedersen
Under överlämningen, som ägde rum på Bommersvik, utanför Södertälje, talade bland annat Mona Sahlin och Eskil Pedersen. Zinat Pirzadeh var konferencier och bland artisterna som deltog fnnas bland andra Mikael Wiehe och P3-guldvinnaren Carlito.

– AUF är SSU:s politiska tvilling och samarbetet mellan våra organisationer har alltid varit mycket stort. Därför kändes det naturligt att lämna över de insamlade medlen i samband med SSU:s mellanvalsläger där fler än 600 SSU:are från hela landet hade möjlighet att delta, avslutar Gabriel Wikström.

Källa: SSU.