Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Åter en stark svenskdag i MTB-Bundesligan

Foto: Svenska Cykelförbundet

Dåligt väder och svåra halkiga förhållanden, då slår svenskarna till i Bundesligan igen. Landslagsåkarna sänder goda besked till förbundskapten Fredrik Ericsson inför nästa veckas VM i Cross-country.

Bundesligaomgången i Albstad blev en tävling i regnigt väder, sliriga banor och med många vurpor. Förbundskapten Fredrik Ericsson, som är och coachar downhill-cyklisterna i Österrike under det pågående VM:et fick klara besked idag från Cross country truppen!

I Damer Elit gjorde OS-sexan Alexandra Engen återigen en fin tävling och kom trea bakom Sabine Spitz och Juliet Bresset, OS- tvåan och -ettan. Under slutvarvet lämnade Alexandra Engen den jagande tremannagruppen och körde hem tredjeplatsen. ”Det var Elisabeth Osl, Kathrin Stirnemann och jag som låg och krigade. På sista varvet tyckte jag att jag var beredd att satsa en säker femteplats mot att bli trea och det höll. Jag var enormt koncentrerad, körde fort utan att riskera något” berättar Alexandra Engen efter loppet. ”Jag var inte omkull en enda gång idag, trots den vansinnigt leriga banan” konstaterar hon och avslutar: ”Det känns som att jag går från klarhet till klarhet.” Alexandra Engen kom dessutom tvåa i lördagen sprinttävling.

För Emil Lindgren går det också bra. Trea i lördagens Sprint och en sjätte plats i dagens Herr Elit lopp. ”Jag hade en  hård krasch igår i Sprinttävlingen och har ont i handen” berättar Emil Lindgren. Startade riktigt dåligt idag. Men sen gick det bättre och plockade jag stadigt. Synd att det var så kort. Jag känner mig fortsatt stark och ser fram emot resten av säsongen” avrundar regerande svenske mästaren Emil Lindgren.

Dagens segrare bland svenskarna blev Olof Jonsson i Herrar-U23. ”Det var riktig kul med en seger idag. Jag var med längst fram från start, och det kändes bra. Folk försvann en efter en och tillslut var det bara jag och holländaren Henk Jaap Morlaag kvar. Han kom ifatt på slutvarvet, men jag var bättre utför idag. Det var extremt ledigt och halt idag, men jag höll mig på cykel utan större missar” analyserar Olof Jonsson som räknar dagens seger som en av sina bästa.

I klassen Damer-U23 kom Kajsa Snihs tvåa. Det är hennes bästa internationella placering som U23:a. Kajsa som tyckte att det gått lite ”trögt” på sistone var mycket nöjd med dagens placering. ”Det känns som jag dragit mig uppför och hasat utför” konstaterar Kajsa Snihs efter loppet. ”Det här var ett skönt besked inför VM”. Vann gjorde

Junioren Emil Linde från Gävle fick också till det idag och slutade tvåa bland Herrjuniorerna. ”Efter första varvet märkte jag att många gått ut för hårt och blivit trötta. När jag sen kom i fatt folk hela tiden försökte jag hålla igen lite i den långa backen” berättar Emil Linde. ”Det känns väldigt skönt att känna att formen är betydligt bättre än förra helgen.”

För Jenny Rissveds blev det en fjärdeplats idag. ”Det var kul idag, jag tycker om lera. Men idag blev det kanske lite för mycket” förklarar Jenny Rissveds. ”Jag var tvungen att stanna minst tre gånger per varv och gräva ur leran, som hade fastnat mellan framhjulet och gaffeln. Samma sak med leran mellan bakhjulet och ramen. Det tog helt stopp, hjulen snurrade inte en millimeter. Även växlarna packade ihop totalt och jag körde på två växlar hela loppet. Men det gick bra trots omständigheterna och jag har fått bra träning inför VM” avslutar Jenny Rissveds.

Källa: Svenska Cykelförbundet