Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

200 extra platser släpps till StafettVasan 2013

Foto: Vasaloppet

StafettVasan 2013 blev fulltecknad redan i våras, bara 24 dagar efter att anmälan öppnats! Onsdag 5 september släpps ytterligare 200 platser till det populära loppet tack vare de åtgärder som gjorts.

Det innebär att ytterligare 1.000 skidlöpare kan delta. Totalt kommer 1.600 femmannalag, det vill säga 8.000 personer, att kunna ställa upp i den elfte StafettVasan som körs fredag 1 mars 2013.

Erfarenheterna från StafettVasan 2012 visar att Vasaloppet kan klara logistiken och loppet kommer 2013 att få hela fredagen för sig självt.

– Som vi tidigare beslutat kommer SkejtVasan, som gick samma dag som StafettVasan, inte att köras 2013 vilket är en av de åtgärder som gör det möjligt att ta emot ytterligare 200 lag, säger Vasaloppets sportchef Tommy Höglund.

Eftersom SkejtVasan inte körs så kommer det att vara fyra spår för klassisk skidåkning hela vägen från Sälen till Mora. Annars är de största utmaningarna med att göra det möjligt för fler att få delta i StafettVasan trafiken och första växlingen i Mångsbodarna, dit många lag kommer inom ett relativt kort tidsspann.

– Vi tittar på hur vi kan få fler att åka buss och hur vi kan effektivisera växlingsproceduren i främst Mångsbodarna men även i Evertsberg. Vi har en del idéer som vi tror på men det är för tidigt att gå ut med dessa innan vi sett hur det fungerar med 1.600 lag eftersom intresset att få vara med i StafettVasan är betydligt större än så, säger Tommy Höglund.

I StafettVasan åker fem personer varsin sträcka. De fem sträckorna är i tur och ordning Sälen–Mångsbodarna 24 km, Mångsbodarna–Evertsberg 24 km, Evertsberg–Oxberg 14 km, Oxberg–Hökberg 9 km, Hökberg–Mora 19 km. Många företag, organisationer, föreningar, familjer och kompisgäng ställer upp i StafettVasan. Loppet, som inte är någon tävling, är således både gemenskaps- och hälsobefrämjande för deltagarna.

Anmälan till StafettVasan 2013 kan göras från och med onsdag 5 september 2012 kl 09.00.

Källa: Vasaloppet